Μονάδα Απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις "νόμιμες εξαρτήσεις" ΟΚΑΝΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η Μονάδα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων άνω των 18 ετών (π.χ άτομα με διπλή διάγνωση, άτομα εξαρτημένα σε νόμιμες ουσίες κυρίως αγχολυτικά/ υπναγωγά , άτομα με εξάρτηση στο τζόγο/διαδίκτυο) και παραπέμπει σε εξειδικευμένες θεραπευτικές δομές ή δομές υγείας.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Έγκαιρη διάγνωση και παροχή ψυχοκοινωνικών/ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών
  • Ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση
  • Σχεδιασμός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας σε συνεργασία με το άτομο
  • Ατομικές ή/και ομαδικές συναντήσεις με εξειδικευμένα στελέχη της δομής
  • Άμεση διασύνδεση και παραπομπή σε πιο εξειδικευμένες δομές του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών ή άλλες υπηρεσίες του Ο.ΚΑ.ΝΑ. ή υπηρεσίες άλλων φορέων (θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας, μονάδες αποτοξίνωσης κ.ά.), εφόσον κρίνεται αναγκαίο
  • Κινητοποίηση του οικογενειακού περιβάλλοντος για συμμετοχή στη θεραπευτική διαδικασία.
  • Εστιασμένες παρεμβάσεις (ψυχοκοινωνική/ ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, διασύνδεση με δομές ψυχικής υγείας) σε άτομα που παρουσιάζουν εξαρτητικές συμπεριφορές καθώς και παρεμβάσεις στους σημαντικούς άλλους.

Για θέματα εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από το αλκοόλ καθώς και για παραπομπή περιστατικών, η Μονάδα Απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις «νόμιμες» εξαρτήσεις του ΟΚΑΝΑ συνεργάζεται με το Δήμο Καλλιθέας και το Σωματείο «Θησέας» που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Ανδρομάχης 100, ΤΚ 17672, Καλλιθέα Αττικής

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2109598035

Ώρες Λειτουργίας: 08:00-16:00

Email: alkool_kallithea@okana.gr

 

Σωματείο «Θησέας»-Πρόγραμμα Απεξάρτησης από ουσίες δήμου Καλλιθέας Αττικής

Διεύθυνση: Αραπάκη 33 , ΤΚ 17676, Καλλιθέα Αττικής

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9587117

Ώρες Λειτουργίας: 08:00-16:00

email: somatiothiseas@yahoo.gr

σρξξ

Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr