24.04.2019

Δράσεις πρόληψης σε Ρόδο και Κάρπαθο – Ιανουάριος-Μάρτιος 2019

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Οι ανάγκες για παρεμβάσεις που σχετίζονται με την προαγωγή υγιούς στάσης ζωής σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που τα πλαισιώνουν είναι ορατές σε όλη την Ελλάδα. Το δίκτυο των 75 Κέντρων Πρόληψης καλύπτει γεωγραφικά όλη την επικράτεια λειτουργώντας σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής κοινότητας στην οποία ανήκει το κάθε Κέντρο.

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» μαζί με το Κέντρο Πρόληψης «Ιπποκράτης» καλύπτουν γεωγραφικά την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο και την Κω αντίστοιχα.

Το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019 οι κάτοικοι (παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς, σώματα ασφαλείας και ευρύτερη κοινότητα) της Ρόδου και της Καρπάθου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις του Κέντρου, όπως βραχύχρονα προγράμματα παρέμβασης, ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Όλες οι παρεμβάσεις αξιόλογες, εμείς ωστόσο ξεχωρίσαμε το θεατροπαιδαγωικό πρόγραμμα – παράσταση με θέμα «Διαφυγές... από κάθε εξάρτηση» που εφαρμόζεται στα σχολεία και αποτελεί ένα καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας 68597/Γ7/5-5-14) και το ΙΕΠ (2417/14-3-2014).

2 7722454479286566912 n

Πρόκειται για μια παράσταση από μια ομάδα ηθοποιών-παιδαγωγών (Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα Θ.Ο.) που σκοπό έχει να θέσει ερωτήματα που σχετίζονται με το θέμα της λήψης αποφάσεων σε συνθήκες πίεσης στους εφήβους. Το ζητούμενο δεν είναι οι απαντήσεις άλλα η «διαδρομή» που θα διανύσουν για να φτάσουν σε αυτές. Μια διαδρομή- αναζήτηση που φέρνει τους συμμετέχοντες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες & ευθύνες.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει δραστηριότητες με τους μαθητές και μια παράσταση θεάτρου φόρουμ, δηλ παράσταση όπου 25-50 μαθητές/κοινό Γυμνασίου-Λυκείου παίρνουν μέρος και διαρκεί 2-2.5ώρες.

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» υλοποιεί εξίσου ενδιαφέρουσες δράσεις για τις οποίες μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr