09.03.2023

"Δουλεύοντας μαζί για παιδιά που ζουν σε περιβάλλοντα με ζητήματα εξάρτησης. Δικτύωση και Συνεργασία". Ημερίδα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα, σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και του «Δικτύου Υποστήριξης Εξαρτημένων Γυναικών - Μητέρων & των Παιδιών τους», διοργάνωσαν, την Πέμπτη 9/3/2023, ημερίδα με θέμα:

"Δουλεύοντας μαζί για παιδιά που ζουν σε περιβάλλοντα με ζητήματα εξάρτησης- Δικτύωση και Συνεργασία".

Την ημερίδα άνοιξαν με χαιρετισμούς, ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, κ. Χρ. Κουϊμτζίδης, η Διευθύντρια Εξαρτήσεων του Υπουργείου Υγείας, κα Μ. Κουλουμπή, η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κα Κ. Γκαγκάκη και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης, από πλευράς του, μίλησε τα Προγράμματα Γονεϊκής Στήριξης του ΟΚΑΝΑ, αναφέρθηκε στον αριθμό των ωφελούμενων που εξυπηρετούνται, μηνιαίως, πανελλαδικά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και στον εξαρτημένο πατέρα, ο οποίος πρέπει και εκείνος να φροντιστεί.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ τόνισε την «αναγκαιότητα και τη σημασία του να δουλεύουμε «μαζί» και να εξελισσόμαστε, καθώς η εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια, δίνει το έναυσμα να πάμε ένα βήμα παρακάτω στις παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε για τον συγκεκριμένο πληθυσμό-στόχο».

Οι εργασίες της ημερίδας στεγάστηκαν στο Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και διήρκησαν από τις από τις 9.00 έως τις 15.00.

εαγεργ

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
07.03.2023
«Παίχτης ή Πιόνι? Εσύ Επιλέγεις!» Ομάδα Εφήβων που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης  Αχαΐας "Καλλίπολις"  Στην ομάδα, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν: να αναγνωρίζουν…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
03.02.2023
Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Πρόληψης "ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ" που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθ.…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr