11.10.2018

Στη Λευκάδα μια μακρόχρονη δράση δικτύωσης «δυναμώνει»

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Πριν 14 χρόνια ένα όραμα ξεκίνησε από το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος»: οι κοινωνικοί φορείς της Λευκάδας να «γνωριστούν», να δικτυωθούν μέσα σε κλίμα συνεργασίας, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την επικοινωνία μεταξύ τους αλλά και με το εξυπηρετούμενο κοινό.

Το όραμα αυτό άρχισε σιγά – σιγά να παίρνει «σάρκα και οστά» από την πρώτη κιόλας συνάντηση. Ακολούθησαν δύο ακόμα συναντήσεις ανοιχτές για το κοινό, όπου οι φορείς μοιράστηκαν γνώσεις, εμπειρίες από την καθημερινή τους λειτουργία και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις υπηρεσίες τους.

Καρπός της δικτύωσης αποτελεί ένας Οδηγός που παρουσιάζει όλες τις δομές, κατηγοριοποιημένες με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνουν τον κάτοικο της Λευκάδας να βρει αυτό που ζητάει.

Ο Οδηγός θα παρουσιαστεί σε «Εκδήλωση Κοινωνικών Φορέων Λευκάδας» που θα γίνει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας στις 18:00. Προσκεκλημένοι είναι όλοι, μικροί και μεγάλοι, να πάρουν το νέο Οδηγό, να γνωρίσουν από κοντά τους φορείς και να παρακολουθήσουν την ομιλία του ψυχιάτρου, ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκου Σιδέρη με θέμα «Εγώ κι εμείς! Δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!».

Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει προβολή ταινίας και θα λειτουργεί χώρος δημιουργικής απασχόλησης.

Συνεργαζόμενοι κοινωνικοί φορείς: «Δίαυλος» Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Λευκάδας, Κέντρο Ημέρας Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδας, Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Λευκάδας, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Λευκάδας, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας, Πρόγραμμα θερινής απασχόλησης για παιδιά, Προγράμματα «Άθληση για όλους», Κέντρο Νεότητας Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης, Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις «Η Φανερωμένη», Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Λευκάδας (πρώην Τμήμα Πρόνοιας), Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας, Κοινωνικό Φαρμακείο & Κοινωνικό Συσσίτιο Δήμου Λευκάδας, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λευκάδας, Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) Δήμου Λευκάδας, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Λευκάδας, «Οίκος Πρόνοιας Λευκάδος» (Γηροκομείο)».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος» στο τηλέφωνο 26450 24248 ή να στείλετε μήνυμα στο info@kpdiavlos.gr.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr