18.03.2022

«Πρόληψη κατ’ οίκον: Από το Α ως το Ω» Διαδικτυακό Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Αρκαδίας «Ανέλιξη»

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, πρόκειται να υλοποιήσει διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:

«Πρόληψη κατ’ οίκον: Από το Α ως το Ω».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση, υποστήριξη και φροντίδα των ίδιων των εκπαιδευτικών σε αυτό το ιδιαίτερο διάστημα διαρκών ανατροπών της πραγματικότητας, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Με αυτό προωθείται η ανάπτυξη των ατομικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στη θετική προσαρμογή, στην ψυχική ανθεκτικότητα και στην ψυχική ευεξία, αξιοποιώντας τις βασικές αρχές της θετικής ψυχολογίας.

Επιπλέον, η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει ερέθισμα για τον εμπλουτισμό της εξ' αποστάσεως επικοινωνίας με τους μαθητές τους.

Το ομώνυμο εκπαιδευτικό υλικό που θα αξιοποιηθεί, έχει δημιουργηθεί από το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αθηναίων «Αθηνά Υγεία» και διαθέτει την έγκριση του Ι.Ε.Π.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει οκτώ σύγχρονες συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας, μέσω της εφαρμογής Zoom, παράλληλα με ασύγχρονη ατομική επεξεργασία του σχετικού υλικού.

Επισημαίνεται ότι οι οκτώ διαδικτυακές συναντήσεις και η ατομική επεξεργασία του υλικού αποτελούν έναν ενιαίο επιμορφωτικό κύκλο, επομένως οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν συμμετοχή χρειάζεται να συμμετέχουν σε όλες.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου:

  • Τρίτη 22 Μαρτίου 2022
  • Τρίτη 29 Μαρτίου 2022
  • Τρίτη 5 Απριλίου 2022
  • Τρίτη 12 Απριλίου 2022
  • Τρίτη 3 Μαΐου 2022
  • Τρίτη 10 Μαΐου 2022
  • Τρίτη 17 Μαΐου 2022
  • Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ώρα διεξαγωγής: 17:00 – 18:30

 

 

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
11.05.2022
Το Κέντρο Πρόληψης  Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» διοργανώνει σεμινάριο για ζευγάρια με τίτλο «Φροντίζουμε τη συντροφική μας σχέση». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορά στη σχέση ζευγαριών…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
04.05.2022
  Την Τετάρτη 04 Μαΐου 2022 και ώρα 18.00 μ.μ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Park, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» του ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσε  ημερίδα για την παρουσίαση του…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
04.05.2022
Το Κέντρο Πρόληψης των Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων, Καματερού "ΦΑΕΘΩΝ" σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α' Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας και το Τμήμα Αγωγής Υγείας, διοργανώνουν, από τις 04…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr