30.05.2019

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος» στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας 2019

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος» συμμετείχε και φέτος στις εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές των Γυμνασίων της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε Ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας.

Οι παρεμβάσεις, οι οποίες εντάσσονταν στην θεματική υποενότητα «Πρόληψη των Εξαρτήσεων και του Εθισμού», αφορούσαν στην ενδυνάμωση της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών και στην έγκυρη ενημέρωση τους σχετικά με τις εξαρτήσεις (νόμιμες και παράνομες).

Συγκεκριμένα, τον μήνα Μάιο, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με τους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων Καρλοβάσου, Μαραθοκάμπου, Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Φούρνων.

Ο τρόπος προσέγγισης αυτού του θέματος ήταν βιωματικός και οι μαθητές κλήθηκαν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση αλλά και στην αναζήτηση θετικών τρόπων διαχείρισης των προκλήσεων της ζωής. Έτσι, έγινε η αξιοποίηση διάφορων μεθόδων όπως τη συζήτηση σε μικρές ομάδες, τη ζωγραφική, τα κουίζ γνώσεων, την προβολή βίντεο, την εισαγωγή οπτικού ερεθίσματος για συζήτηση (τα γλυπτά του B. Catalano) καθώς και κάποια παιδαγωγικά παιχνίδια.

site 2 φουρνοι θεματική 2019

Επίσης, στα πλαίσια της μακρόχρονης συνεργασίας του κέντρου πρόληψης με την "Ομάδα Διαμεσολάβησης για θέματα σχολικής Βίας και Εκφοβισμού" του 2ου Γυμνασίου Σάμου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση για τον σχολικό εκφοβισμό και την διαφορετικότητα σε όλους τους μαθητές του σχολείου.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr