04.10.2017

Ομάδες γονέων στο Κέντρο Πρόληψης Κηφισιάς «Προνόη»

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς «Προνόη», σας προσκαλεί στις Ομάδες Γονέων που θα ξεκινήσουν προσεχώς.

Οι ομάδες θα είναι βιωματικές. Όλοι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των σεμιναρίων.

Θα πραγματοποιηθούν δυο ομάδες γονέων στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» (Δήλου 10, Κηφισιά).

1η ομάδα με τίτλο «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», 12 συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 17:30-19:00, έναρξη Τετάρτη 8/11/2017.

Στο σεμινάριο θα συζητήσουμε τον όρο του τι σημαίνει «Αρκετά Καλός Γονιός» και όχι «Τέλειος Γονιός». Δηλαδή για έναν γονιό που αναγνωρίζει τις ανάγκες του, τα συναισθήματά του και τις ανησυχίες του και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το παιδί του, υιοθετώντας μια στάση σεβασμού και στήριξης.

Θεματικές:
• Ο ρόλος και οι ανάγκες των γονιών
• Επικοινωνία στην Οικογένεια-Ενεργητική Ακρόαση
• Προσδοκίες, φόβοι και ανησυχίες των γονιών
• Συναισθήματα–Έκφραση συναισθημάτων, Αυτοεκτίμηση
• Ψυχική Υγεία και Πρόληψη –Εξαρτήσεις και Κοινωνία των Υποκατάστατων
• Ανάγκες των Παιδιών & Τρόποι ενίσχυσης των συναισθημάτων των παιδιών
• Όρια –Διαχείριση Συγκρούσεων

Συντονίστρια της ομάδας: Διονυσία Γιαννοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια/Οικογενειακή Σύμβουλος.

2η ομάδα με τίτλο «ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΤΑΛΕΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ», 10 συναντήσεις, κάθε Πέμπτη 10:00-12:00, έναρξη Πέμπτη 9/11/2017.
Στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των γονέων και στην εκπαίδευση σε τεχνικές πρόληψης κακοποιητικών συμπεριφορών, όπως είναι η λεκτική βία, η σωματική βία, κ.α. Το Εργαστήριο θα ολοκληρωθεί μέσα σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσει και θα έχουμε την δυνατότητα μέσα σε αυτές να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε την προσωπική μας αυτοεκτίμηση ως γονείς/κηδεμόνες και στη συνέχεια να κτίσουμε και αυτή των παιδιών μας.

Θεματικές:
• Θέτοντας κανόνες με αγάπη και όρια
• Δεξιότητες λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας
• Στρατηγικές αντιμετώπισης κακοποιητικών συμπεριφορών
• Η σημαντικότητα της αυτοεκτίμησης
• Η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και η πρόληψη των εξαρτήσεων
• Η σημαντικότητα της σχέσης με τους άλλους- αδελφική αντιζηλία
• Η ενδυνάμωση των αποθεμάτων μας

Συντονίστρια της ομάδας: Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους

Και στις δυο ομάδες οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν με επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, αποσαφηνίζοντας μύθους και επιβεβαιώνοντας τις αλήθειες για τις θεματικές των σεμιναρίων.

Δηλώσεις συμμετοχής: στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» www.pronoi.org.gr ή στο τηλέφωνο 2108082673.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
07.03.2023
«Παίχτης ή Πιόνι? Εσύ Επιλέγεις!» Ομάδα Εφήβων που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης  Αχαΐας "Καλλίπολις"  Στην ομάδα, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν: να αναγνωρίζουν…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr