04.10.2017

Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Υγείας με προβολή ταινιών από το Κέντρο Πρόληψης Λέσβου «Πνοή»

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Κάθε Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ. θα προβάλλονται στην αίθουσα Σεμιναρίων του Κέντρου Πρόληψης Λέσβου "Πνοή" κινηματογραφικές ταινίες μέσα από τις οποίες θα αναδεικνύονται ψυχοκοινωνικά θέματα όπως:

- Αναζητώντας της ταυτότητα μου μέσα στον κόσμο, που με περιβάλλει..
- Επικοινωνώ με τον εαυτό μου και τους γύρω μου
- Η αξία των ανθρώπων και των ανθρώπινων σχέσεων.
- Οι προσωπικές , κοντινές μας σχέσεις....
- Οικογενειακοί δεσμοί. Πένθη στην οικογένεια
- Η αποδοχή του διαφορετικού, στον έρωτα, στην αγάπη, στη δουλειά, στη ζωή
- Συναισθήματα έντασης, συστολής και αγάπης. Δυνατότητες και αδυναμίες έκφρασης.
- Εξαρτήσεις στη ζωή μας. Συνήθειες ή βάρη.
- Αποφασιστικότητα και προσωπικό θάρρος. Η αξία της θέλησης
- Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.
- Οι επιλογές στη ζωή μας, πορείες ζωής

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθεί συζήτηση στην ίδια ή στην επόμενη συνάντηση, ανάλυση και βιωματική επεξεργασία των βασικών σημείων που τονίζονται στην ταινία.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε ψυχοκοινωνικά θέματα, που θα ολοκληρωθεί σε 12 δίωρες συναντήσεις.

Με το πέρας των συναντήσεων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε ενήλικες, θα είναι εβδομαδιαίες και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 11 Οκτωβριου 2017, στην αίθουσα σεμιναρίων του Κέντρου Πρόληψης.

Υπεύθυνη Δράσης: Σοφία Κιστάνη , Κλινική Ψυχολόγος (M.Sc.), Επιστημονικά Υπεύθυνη της ΠΝΟΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο Κέντρο Πρόληψης: 22510-20600. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης είναι δωρεάν.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
07.03.2023
«Παίχτης ή Πιόνι? Εσύ Επιλέγεις!» Ομάδα Εφήβων που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης  Αχαΐας "Καλλίπολις"  Στην ομάδα, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν: να αναγνωρίζουν…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr