01.02.2018

Ολοκλήρωση Ομάδας Γονέων στο Κέντρο Πρόληψης Δ. Κηφισιάς «Προνόη»

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς, αλλά και συγκίνησης η τελευταία συνάντηση της ομάδας «Γονείς με προσόντα, ταλέντα και δεξιότητες».

Η ομάδα είχε ως στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των γονέων και την εκπαίδευσή τους σε τεχνικές πρόληψης κακοποιητικών συμπεριφορών, όπως είναι η λεκτική βία, η σωματική βία, κ.α.

Το Εργαστήριο ολοκληρώθηκε σε 10 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις μέσα στις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους ως γονείς για να μπορούν στη συνέχεια να κτίσουν και αυτή των παιδιών τους.

Στο σεμινάριο καλύφθηκαν οι θεματικές:

o Θέτοντας κανόνες με αγάπη και όρια
o Δεξιότητες λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας
o Στρατηγικές αντιμετώπισης κακοποιητικών συμπεριφορών
o Η σημαντικότητα της αυτοεκτίμησης
o Η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και η πρόληψη των εξαρτήσεων
o Η σημαντικότητα της σχέσης με τους άλλους - αδελφική αντιζηλία
o Η ενδυνάμωση των αποθεμάτων μας

Συντονίστριες της ομάδας ήταν οι κ.κ Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους και Βασιλική Γκιώνη, Ασκούμενη Κοινωνική Λειτουργός.

Τα μέλη, μιλώντας για την εμπειρία της συμμετοχής τους στην ομάδα, είπαν: «Ήταν μια ωραία παρέα και έμαθα πολλά πράγματα για εμένα. Δεν πήρα απλά ένα manual», «Κάναμε πολύ καλή δουλειά! Ήταν οργανωμένα και δεν ερχόμασταν για πλάκα. Ήταν αποφόρτιση για εμάς», « Ήταν μια λύτρωση για εμένα! Κατάλαβα ότι μπορώ να το κάνω και να είμαι αρκετά καλή μητέρα», « Μας έδειξαν το δρόμο! Ήταν ένα πάζλ που μέσα από τις εμπειρίες μας ήρθε και έδεσε», « Ήταν πολύ σημαντικές οι συνδέσεις που κάναμε! Όλοι ήμασταν εδώ για κάποιο λόγο. Γίναμε όλοι ο καθρέπτης του άλλου. Είδαμε τις διαφορετικές πλευρές της πατρότητας και της μητρότητας. Ανταλλάξαμε ενέργειες», «Εισέπραξα το πηγαίο. Ένιωσα το ανιδιοτελές ενδιαφέρον που ήταν για τον καθένα ξεχωριστό. Αυτή ήταν η διαφορά του συγκεκριμένου σεμιναρίου σε σχέση με άλλα» και «Τα πράγματα που μοιραστήκαμε εδώ, δεν τα μοιραζόμαστε ούτε με τους καλύτερούς μας φίλους».

Στην τελευταία συνάντηση παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», κ. Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κ. Πιτίδη συνομίλησε με τα μέλη του Εργαστηρίου και τους απένειμε τους επαίνους συμμετοχής τους.


Οι νέες ομάδες γονέων ξεκινούν στις 14 Μαρτίου 2018.

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις ομάδες, δηλώστε άμεσα το ενδιαφέρον σας, καθότι υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής: στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr ή στο τηλέφωνο 2108082673.

* Πίνακας ζωγαρφικής - δημιουργία μητέρας που συμμετείχε στην ομάδα γονέων και τον δώρισε στο Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ». Πηγή έμπνευσης ήταν η ίδια η ομάδα και απεικονίζει τις συνδέσεις, ορατές και αόρατες, που αναπτύσσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, καθώς και όλη τη διεργασία της ομάδας.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
07.03.2023
«Παίχτης ή Πιόνι? Εσύ Επιλέγεις!» Ομάδα Εφήβων που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης  Αχαΐας "Καλλίπολις"  Στην ομάδα, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν: να αναγνωρίζουν…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr