29.10.2018

Οι εκπαιδευτικοί Δ/βάθμιας «εκπαιδεύονται» στο υλικό «Ξέρω τι ζητάω» στη Λήμνο

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη» διοργανώνει ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης με θέμα Πρόληψη της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών στο Γυμνάσιο: Εφαρμογή του εκπαιδευτικού Προγράμματος «ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΑΩ»

Οι θεματικές του προγράμματος περιλαμβάνουν:

• Παρουσίαση του θεωρητικού υπόβαθρου του προγράμματος «Ξέρω τι ζητάω» (Μοντέλο των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Πρόληψης της Χρήσης Ψυχοδραστικών Ουσιών )

• Σύνδεση του Μοντέλου των «Δεξιοτήτων Ζωής» (Life skills) με την πρόληψη

• Εκπαίδευση στη χρήση βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας

• Εξοικείωση με τον Οδηγό Εφαρμογής του «Ξέρω τι ζητάω»

• Βιωματική εκπαίδευση στο συντονισμό δραστηριοτήτων

Το Σεμινάριο είναι χρονικής διάρκειας δέκα (10) ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 09:00- 14:00. O μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων, λόγω της φύσης των συναντήσεων, ορίζεται στους 20 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και το έντυπο υλικό της εκπαίδευσης.

Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη» μέχρι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου (Ιερομονάχου Κοσμά 6, τηλ. 2254022751 Δευτέρα –Παρασκευή 10:00 – 14:00).

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr