30.10.2018

Ο «Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» ένα πρόγραμμα για την υγιή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των νηπίων

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Η ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών σε νηπιακή ηλικία έχει το δικό της εκπαιδευτικό πρόγραμμα το «O Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» και εφαρμόζεται από το Κέντρο Πρόληψης «Όραμα» στα νηπιαγωγεία της Π.Ε. Πέλλας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί από το Κέντρο σε συνεργασία με νηπιαγωγούς του Νομού και έχει εγκριθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο», μαθαίνουν να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης.

2nd image 4web

Τη σχολική χρονιά 2017-8 το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε 11 νηπιαγωγεία και 170 νήπια του Νομού με πολύ καλά αποτελέσματα και για το νέο έτος 2018-9 το Κέντρου ξεκινάει με την εκπαίδευση 20 νηπιαγωγών την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στα Γιαννιτσά.

Πρόσφατα, στο πλαίσιο των εκπαιδεύσεων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Εποπτείας του Οργανισμού, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε 12 στελέχη από τον ΟΚΑΝΑ, τα Κέντρα των Αθηνών, Μαγνησίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας και το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΙΑΑ), με στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωσή τους με το υλικό.

Περισσότερα στο συνημμένο Δελτίο Τύπου.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr