12.12.2019

Μια μακρόχρονη δράση για ζευγάρια του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» ολοκληρώθηκε

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε μια μακρόχρονη δράση του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» με θέμα «Επικοινωνία στα ζευγάρια».

  • Τα ζευγάρια που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία μέσα από προληπτικές παρεμβάσεις να βοηθηθούν στο:
  • Να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν αρνητικά μοτίβα αλληλεπίδρασης
  • Να αυξήσουν τα θετικά σημεία στη σχέση τους
  • Να εξασκηθούν στην καλή επικοινωνία μεταξύ τους
  • Να αυξήσουν την ενσυναίσθηση μεταξύ τους
  • Να βελτιώσουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
  • Να ενισχύσουν τα αποθέματά τους ως ζευγάρι

Σε συγκινητικό κλίμα οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τη συμμετοχής τους με ιδιαίτερα θετικά σχόλια, καθώς τους βοήθησε να μάθουν τεχνικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας, της επικοινωνίας, της καλλιέργειας μιας αυθεντικής σχέσης και την αναγνώριση της αξίας των βιωμάτων τους.

Συντονίστριες της ομάδας ήταν το στέλεχος Βασιλική Αλεξάκη Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας και Ζεύγους, το στέλεχος και αναπλ. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Διονυσία Γιαννοπούλου Κοινωνική Λειτουργό – Ψυχοθεραπεύτρια και η Θωμαΐς Σταύρου – Κοινωνική Λειτουργός και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις».

Το κλείσιμο της ομάδας πλαισίωσε με τις καίριες παρατηρήσεις της η πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», κ. Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνημμένο μπορείτε να βρείτε το δελτίο τύπου του Κέντρου ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 8082673, ηλεκτρονικά στο e-mail:info@pronoi.org.gr και να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr.

20191127 183013 EDIT SITE

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr