27.06.2019

«Με συντροφιά τα παραμύθια» το θέμα της εκδήλωσης του Κέντρου Πρόληψης «Ανέλιξη» στην Τρίπολη

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 επέλεξε το Κέντρο Πρόληψης «Ανέλιξη» ως ημερομηνία πραγματοποίησης ανοιχτής εκδήλωσης στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο Τρίπολης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Το θέμα ήταν «Με συντροφιά τα παραμύθια» και για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν πολλοί φορείς και επαγγελματίες από την τοπική κοινωνία και το χώρο της εκπαίδευσης:

site 5b DSC 0199B

Η ψυχολόγος Ιωάννα Σίδερη σε συνεργασία με την κοινωνιολόγο Φωτεινή Τραχανά παρουσίασαν τη δράση του Κέντρου Πρόληψης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, βασισμένη στο Λαϊκό Παραμύθι.

Στη συνέχεια νηπιαγωγοί παρουσίασαν δράσεις με το παραμύθι από τη σχολική τάξη.

Η ψυχολόγος, συγγραφέας και ψυχοθεραπεύτρια της θεραπευτικής μονάδας ΟΚΑΝΑ Γ.Ν.Α. «Γεννηματάς» Μαρία Πατσιλίβα ανέπτυξε το θέμα: «Περπατώ μες στο δάσος: η Κοκκινοσκουφίτσα στο δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση».

site 2 DSC 0183B

Ακολούθησε δραματοποίηση των παραμυθιών: «Ο γεωργός και ο λύκος», από τα παιδιά του εργαστηρίου του Κέντρου Πρόληψης και «Δύσκολοι καιροί για δράκους - το παραμύθι της κυρά – Ρήνης», από την Ομάδα Συνεργασίας: ερασιτεχνικό θέατρο «Δράστες» - Σύλλογος ΑμεΑ - Εθελοντές Κέντρου Πρόληψης.

site 3 DSC 0213B

Η κοινωνιολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Αναστασία Μπεντεβή τόνισε ότι:

«...τα 75 Κέντρα Πρόληψης, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, μέσα από το σημαντικό έργο τους έχουν χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι και οι φορείς εκτιμούν και θεωρούν αναγκαίο το έργο μας, γίνονται συμμέτοχοι σε αυτό και κυρίως αντιλαμβάνονται την πρόληψη ως υπόθεση όλων. Μας υπενθυμίζουν να στέφουμε τη ματιά μας σε αυτά που μας συνδέουν και να πορευόμαστε στο δρόμο της προσωπικής ευθύνης με φροντίδα για τη συλλογικότητα.

Το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας έχει ευθύνη να δημιουργεί και να φροντίζει το πλαίσιο ώστε να ανθίζουν τέτοιες συνεργασίες που μας επιτρέπουν να συνδεόμαστε, να συνδημιουργούμε το δικό μας όραμα ως κοινωνία και να νοηματοδοτούμε την πορεία μας».

site 1 DSC 0192B

site 4 DSC 0218B

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr