26.04.2018

Το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Κηφισιάς «Προνόη» στο 11ο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής στην Αθήνα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 11ου Εντατικού Σεμιναρίου Εφηβικής Ιατρικής στο Ζάππειο Μέγαρο όπου συμμετείχε ενεργά το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ».


Συγκεκριμένα η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «Προνόη», κα Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια, παρουσίασε προφορική ανακοίνωση με θέμα: Αξιοποιώντας Την Τεχνολογία Στην Πρόληψη. Παρουσίαση Της Εφαρμογής Στην Ελλάδα Του Καινοτόμου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Πρόληψης Της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Σε Έφηβους «Boys And Girls Plus», ενώ η Πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου, κα. Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν μέλος του προεδρείου της διάλεξης που αφορούσε τις Ακαδημίες Γονέων της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού με κεντρική ομιλήτρια την κα Α. Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επιστήμονες από διάφορα γνωστικά πεδία, όπως γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, λογοθεραπευτές, νομικοί, εκπαιδευτικοί, συνεργάτες από την Ευρώπη, φοιτητές καθώς και έφηβοι μαθητές.

Τα πρακτικά του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Υγείας, η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού μαζί με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία», θα αναρτηθούν σύντομα στον ιστότοπο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), www.youth-health.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ, η επιστημονική ομάδα αλλά και η Πρόεδρος του ΚΠ, κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα, ομάδας ή ατόμου στο 210-8082673, www.pronoi.org.gr, e-mail: info@pronoi.org.gr.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
07.03.2023
«Παίχτης ή Πιόνι? Εσύ Επιλέγεις!» Ομάδα Εφήβων που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης  Αχαΐας "Καλλίπολις"  Στην ομάδα, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν: να αναγνωρίζουν…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr