03.11.2015

Ημερίδα με θέμα "Ενδοσχολικός εκφοβισμός-βία" από το Κέντρο Πρόληψης Δ. Αχαρνών "Διέξοδος"

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος» πρόκειται να πραγματοποιήσει Ημερίδα με θέμα: «Ενδοσχολικός εκφοβισμός-βία: δυναμικά και σχέσεις που αναπτύσσονται στη σχολική κοινότητα μεταξύ μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών.


Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (Πάρνηθος 19), το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.30-14.00 με ελεύθερη είσοδο.

Κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα θα είναι ο κος Γ. Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Επίσης, θα συμμετέχουν με εισηγήσεις ο κος Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος, Σχολικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού με θέμα: Δίκτυο Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού: Διαστάσεις και Προοπτικές και η κ κα Κυριάκη Σπυριδούλα, Σχολική Σύμβουλος 48η Περ. Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής (Αχαρνές) με θέμα: Η αναγκαιότητα της συνεργασίας και επικοινωνίας στη σχολική κοινότητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας θα υλοποιηθούν Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και γονείς από τον κ. Μόσχο και την κα. Τσάγκαρη Μαρία, Ειδική Επιστήμονα του Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού, στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη».

Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος», τηλ: 210-2409015 και www.diexodosaxarnwn.blogspot.gr.

Στα παρακάτω συνημμένα μπορείτε να δείτε τη σχετική πρόσκληση και το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
07.03.2023
«Παίχτης ή Πιόνι? Εσύ Επιλέγεις!» Ομάδα Εφήβων που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης  Αχαΐας "Καλλίπολις"  Στην ομάδα, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν: να αναγνωρίζουν…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr