10.10.2019

Η «Προνόη» συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία και εκπαίδευση του νέου εγχειριδίου πρόληψης «Το σχολείο που ονειρεύομαι»

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Ένα καινούριο εγχειρίδιο πρόληψης μετά από τρία χρόνια δράσης και εφαρμογής της μεθόδου Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στη σχολική κοινότητα είναι έτοιμο.

Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο που δημιουργήθηκε με την επιστημονική επιμέλεια και εποπτεία του ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκπαίδευσης και ΑΑΔ με υπεύθυνο τον Ηλία Γκότση, Κοινωνιολόγο, Συστημικό Ψυχοθεραπευτή σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης, τη Μονάδα Εφήβων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ και 9 Κέντρα Πρόληψης από όλη την Ελλάδα (Προνόη, Αργώ, Ίριδα, Ορίζοντες, Δίοδος, Πολιόχνη, Ιπποκράτης, Σχεδία και Διαδρομή), την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας Ευαγγελία Σιαφαρίκα, το ΕΚΤΕΠΝ και εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας.

Το Κέντρο Πρόληψης Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ» συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία αυτού του υλικού με ένα από τα βασικά προγράμματα που έχει συγγράψει για το νηπιαγωγείο με τίτλο «Ταξίδι στο όνειρο» η Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου, κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια και στέλεχος του Κέντρου. Παράλληλα είναι μέλος και της Εκπαιδευτικής Ομάδας του ΟΚΑΝΑ για την εκπαίδευση Στελεχών Πρόληψης από όλη την Ελλάδα.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ WEB

Το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο για «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ» πραγματοποιήθηκε στις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας ΟΚΑΝΑ με τη συμμετοχή 24 στελεχών πρόληψης.

Ήταν ένα τριήμερο εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο 18 ωρών που οραματίζεται ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό σχολείο με αξίες, αποθέματα και όνειρα, που οι μαθητές θα μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να συνεργάζονται και να μην ντρέπονται να αποτύχουν. Ονειρεύεται ένα σχολείο που οι εκπαιδευτικοί θα είναι παιδαγωγοί, φροντιστές και θα συμβάλλουν στον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή.

Σημαντική ήταν η συμβολή και η υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα της κας Αγγελικής Τριανταφύλλου-Πιτίδη, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κ.Π. «ΠΡΟΝΟΗ», καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που μαζί με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας συνεχίζουν να ονειρεύονται, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις φροντίδας, αποδοχής, ηθικών αξιών και σεβασμού για τα σχολεία της Κηφισιάς.

IMG 3002

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr