13.12.2018

Η εκπαίδευση στις «καλές πρακτικές» πρόληψης συνεχίζονται στο ΚΕΕ: «Οδηγός πρόληψης αλκοόλ» και «Boys and girls plus» από την «Προνόη»

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Η εκπαίδευση στις καλές πρακτικές που ακολουθούνται στις παρεμβάσεις πρόληψης αποτελεί ένα είδος διαρκούς επιμόρφωσης αλλά και ευκαιρία ανταλλαγής επιστημονικής εμπειρίας των ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων.

Η παρουσίαση από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» του «Οδηγού πρόληψης αλκοόλ» και «Boys girls plus» στις 29 & 30 Νοεμβρίου εντάσσεται σε μια σειρά εκπαιδεύσεων με θέμα τις «καλές πρακτικές» του Κέντρου Εκπαίδευσης και Εποπτείας ΟΚΑΝΑ.

Το πρώτο πρόγραμμα σχετίζεται με την πρόληψη της χρήσης αλκοόλ σε έφηβους μαθητές μέσω της εκπαίδευσής τους σε δεξιότητες αντίστασης στην πίεση των συνομηλίκων τους σε καταστάσεις μέθης και το δεύτερο αποτελεί ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πρόληψης των εξαρτήσεων και των συμπεριφορών υψηλού κινδύνου στον εφηβικό πληθυσμό.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων, η αποτελεσματικότητα και η αξιολόγησή τους στην υλοποίησή τους έγινε από την Ψυχολόγο Υγείας MSc, Ψυχοθεραπεύτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Σωτηρία και την Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχοθεραπεύτρια και στέλεχος του Κέντρου κα Βασιλική Αλεξάκη.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 32 στελέχη από τον Τομέα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, Κέντρα Πρόληψης, Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων και Γραφεία Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα που υλοποιεί το Κ.Π. «Προνόη» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2108082673 και να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα : www.pronoi.org.gr

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr