05.12.2018

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας «Οι ΄Ονειρο – κατακτητές εν δράσει…» στη Νέα Ιωνία

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, υλοποιεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Οι Όνειρο – κατακτητές εν δράσει...», συνολικής διάρκειας 10 ωρών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας δήμου Ν. Ιωνίας «ΙΡΙΔΑ» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσής μας.

Οι θεματικοί άξονες του σεμιναρίου αφορούν στην σύνδεση της ομάδας, την κατανόηση της ηλικιακής φάσης των παιδιών, την αναγνώριση και έκφραση των δύσκολων συναισθημάτων, την ενίσχυση του αισθήματος του «ανήκειν», την έκφραση και υλοποίηση των ιδεών των παιδιών σε ένα κλίμα ασφάλειας, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ευαισθητοποίηση σε θέματα εκφοβισμού και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Επιπλέον, θα υπάρξει εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τον βιωματικό τρόπο μάθησης και τις αρχές λειτουργίας και διαχείρισης της ομάδας.

Επιπλέον μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου και εφόσον το επιθυμούν, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν σε ομάδα εποπτείας πέντε συναντήσεων, που θα βασίζεται στις αρχές της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης.
Οι συναντήσεις της ομάδας θα έχουν στόχο την ενίσχυση του επαγγελματικού ρόλου, μέσα από τη διερεύνηση των αποθεμάτων και την αξιοποίηση των προσωπικών πηγών.

Ημερομηνίες Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου:

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 16:00 – 19:00
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 16:00 – 19:00
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 9:30-13:30

Συντονίστριες Εργαστηρίων:

Ελένη Πλεξίδα, Ψυχολόγος ΜΑ, Συστημική, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα»
Βακαλοπούλου Αναστασία, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος Πρόληψης
Παππά Γλυκερία, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος Πρόληψης

Επιστημονικά Υπεύθυνος της Εκπαιδευτικής δράσης:
Ηλίας Γκότσης, Κοινωνιολόγος, Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής, Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαίδευσης και ΑΑΔ ΟΚΑΝΑ

Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης «ΙΡΙΔΑ», Πριγκιποννήσων 4, Νέα Ιωνία, 2ος όροφος.

Αριθμός μελών: 20 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής: στο Κέντρο Πρόληψης «Ίριδα »: στα τηλ. 210 2715660, 210 2715379, με fax : 210 2715855 ή με mail kpirida@yahoo.gr έως Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.
Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ν.Ιωνίας και κατά δεύτερη επιλογή τα σχολεία όμορων δήμων ή ευρύτερα της περιοχής ευθύνης της Δ/νσής μας.

Λίγα λόγια για το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας:

Το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας είναι μια συνεργασία της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Δ/νσής μας, της Εκπαιδευτικής Ομάδας του Συστημικού Συνθετικού Μοντέλου Καταξιωτικής Διερεύνησης OKANA και των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας -ΟΚΑΝΑ της περιοχής ευθύνης της Δ/νσής μας: α)«Αργώ» των Δήμων Παπάγου Χολαργού - Αγ. Παρασκευής β) «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς γ) «ΙΡΙΔΑ» του Δήμου Ν. Ιωνίας, για την εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών της Δ/νσής μας στη μέθοδο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry).

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
19.10.2023
Εχθές, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γρεβενών, εσπερίδα με θέμα: ”Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό”. Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr