14.12.2017

Εκδήλωση βράβευσης εθελοντών από το Κέντρο Πρόληψης Κηφισιάς "Προνόη"

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

Την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς η βράβευση της ομάδας εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων ζωής της ομάδας. Ήταν μια ιδιαιτέρως σημαντική εκδήλωση. Σε μια ζεστή, χαρούμενη και γεμάτη συγκίνηση ατμόσφαιρα τιμήθηκαν δεσμοί 10 ετών και η δέσμευση των πολύτιμων εθελοντών του Κέντρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Κέντρου και Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, κ. Εμμανουήλ Κουρμαδιάς, η κ. Αγγελική Βαλασοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Προνόης» και πρώην Δημοτική Σύμβουλος, η πρόεδρος της «Μένανδρος ΑΕ» και Δημοτική σύμβουλος κ. Πολυξένη Αστερίου, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς κ. Λεωνίδας Λώρας, γονείς, παιδιά, φίλοι των εθελοντών μας & συνεργάτες του Κέντρου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου κ. Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc – Ψυχοθεραπεύτρια και οι κ.κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη και Πολυξένη Αστερίου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Αρχοντούλα Αναστασοπούλου – Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Σύμβουλος και συντονίστρια του Δικτύου Εθελοντών. Η κ. Αλεξάκη, ωθούμενη από την πίστη της στους ανθρώπους και στη δύναμη της δικτύωσης, 10 χρόνια πριν ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκρότησης ομάδας εθελοντών. Όραμά της ήταν η προσφορά στην κοινότητα. Στα 10 χρόνια λειτουργίας του δικτύου εθελοντών, 347 εθελοντές παρακολούθησαν ομάδες επιμόρφωσης και στήριξης.

Από το συνολικό απολογισμό βραχέων παρεμβάσεων στη σχολική κοινότητα, υπολογίζεται ότι στα προγράμματα αυτά έχουν συμμετάσχει 3. 369 μαθητές. Δέκα χρόνια μετά, η βραβευόμενη ομάδα εθελοντών είχε τις δικές της ιστορίες υπερηφάνειας να αφηγηθεί σε μια ατμόσφαιρα μοιράσματος, αλλά και φροντίδας από όλο το Επιστημονικό και Διοικητικό Προσωπικό της «Προνόης». Το Κέντρο Πρόληψης ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθησαν και ιδιαιτέρως για μια ακόμη φορά τους εθελοντές για το πάθος με το οποίο στηρίζουν ακούραστα την υλοποίηση των δράσεών του όλα αυτά τα χρόνια.

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
27.03.2023
Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί τετραήμερο σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης με θέμα: «Ενδυνάμωση της Κοινότητας στην κρίση». Το σεμινάριο αποτελείται από δύο…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
09.03.2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών, που εργάζονται στο χώρο της εξάρτησης και της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και η Πρόεδρός του Φωτεινή Λεομπίλα…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
07.03.2023
«Παίχτης ή Πιόνι? Εσύ Επιλέγεις!» Ομάδα Εφήβων που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης  Αχαΐας "Καλλίπολις"  Στην ομάδα, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουν: να αναγνωρίζουν…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr