09.09.2022

Εγκαίνια νέου χώρου για το Κέντρο Πρόληψης "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" στη Βέροια

Νέα των Κέντρων Πρόληψης

98ΠΓ

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 09/09/2022 ο νέος χώρος της "ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ", του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας στη Βέροια, από την Υφ. Υγείας κα Ζωή Ράπτη, τον Υφ. Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρη. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο ΠΕ Ημαθίας Αντι/ρχης Κ. Καλαϊτζίδης, βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινότητας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και της αστυνομίας, ενώ τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων. 

Το νέο κτίριο της "ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ" αποτελεί έναν χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας και προσβασιμότητας για όλα τα μέλη της κοινότητας. 

Χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη η οποία εξήρε το έργο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ενός Κέντρου που αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις και προγράμματα, επιστημονικά τεκμηριωμένα με βάση τις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές Πρόληψης, προκειμένου να συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων και μεταβαλλόμενων αναγκών των συμπολιτών μας. Η υφυπουργός τόνισε ότι η υλοποίηση και χρηματοδότηση πολιτικών και δράσεων πρόληψης των εξαρτήσεων αποτελούν προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρης τόνισε ότι η Ημαθία είναι ένας τόπος που έχει άριστη και πολυεπίπεδη συνεργασία με τον Οργανισμό και τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία της πρόληψης, καθώς συμβάλλει καίρια στην αποτροπή της εμφάνισης των εξαρτήσεων και των εξαρτητικών συμπεριφορών. Αναφέρθηκε στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ ως ένα Κέντρο πρότυπο που τώρα έχει ένα χώρο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις δράσεις της.  Τέλος, στάθηκε τις προσπάθειες του ΟΚΑΝΑ για ενίσχυση των Κέντρων τόσο με προσωπικό μέσω ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και μέσα από μελλοντικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

ΕΣ

Σχετικά Νέα

Νέα των Κέντρων Πρόληψης
14.10.2022
Το Κέντρο Πρόληψης ΚΕΣΑΝ στο Ηράκλειο Κρήτης υλοποιεί εργαστήριο, με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια- Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου», για γονείς παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12 έως 17 ετών). …
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
14.10.2022
Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» στην Κηφισιά συνεχίζει τις δράσεις του δια ζώσης και διαδικτυακά για το 2022 με μια ακόμη παρέμβαση για γονείς, που αποσκοπεί στην ενίσχυση των παραγόντων που λειτουργούν…
Νέα των Κέντρων Πρόληψης
28.09.2022
Χαιρετισμό απηύθυνε χτες ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιος Θεοχάρης στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης στην Κέρκυρα. «Να θυμάστε είμαστε δίπλα σας…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr