Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης- Μονάδα Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Θεραπευομένων Αθήνας

Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης- Μονάδα Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Θεραπευομένων Αθήνας

To Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης- Μονάδα Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Θεραπευομένων Αθήνας του ΟΚΑΝΑ έχει ως σκοπό να αναζητά ευκαιρίες που μπορούν να ενισχύσουν τις παρεμβάσεις στους άξονες της στέγασης, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και εργασίας, που στοχεύουν στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την κοινωνική ενσωμάτωση των εξυπηρετούμενων  των Μονάδων Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, των δομών Άμεσης Πρόσβασης του ΟΚΑΝΑ καθώς και άλλων εγκεκριμένων υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης – Μονάδα Υποστήριξης Εκπαίδευσης Θεραπευομένων» είναι οι κάτωθι:

 • Παράδοση υποστηρικτικών μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας, Μαθηματικών, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτισμικής-Αισθητικής Αγωγής και Φυσικών Επιστημών.
 • Βελτίωση κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των εξυπηρετούμενων και απόκτηση σύγχρονων γνώσεων που θα συντελέσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.
 • Eπανασύνδεση των θεραπευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.
 • Συμβολή στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας ή στη βελτίωση της θέσης τους στο χώρο της εργασίας.
 • Συμβουλευτική και διασύνδεση των εξυπηρετούμενων με φορείς που διαχειρίζονται προγράμματα στέγασης ή επιδότησης στέγασης.
 • Υπηρεσίες νομικής συμβουλευτικής σε συνεργασία με Δικηγορικούς Συλλόγους και το πρόγραμμα νομικής βοήθειας.
 • Συμβουλευτική και υποστήριξη ως προς την διευθέτηση διοικητικών και οικονομικών υποθέσεων:
 • διασύνδεση με πιστοποιημένους λογιστές για υποβολή φορολογικών δηλώσεων,
 • υποβολή αιτήσεων για κοινωνικο-οικονομικά επιδόματα,
 • υποστήριξη στις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ΕΦΚΑ, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Συνήγορο του Πολίτη, Συνήγορο του Καταναλωτή κλπ).
 • οικονομική συμβουλευτική.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Πύρλας 29 Κάτω Πατήσια Αθήνα, ΤΚ: 11145

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 8313011

Ώρες Λειτουργίας: 08:00-16:00

Email: myeth@okana.gr

τσξζκ

Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr