Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης- Μονάδα Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Θεραπευομένων Αθήνας

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των εξυπηρετούμενων των Μονάδων Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, των δομών Άμεσης Πρόσβασης του ΟΚΑΝΑ καθώς και άλλων εγκεκριμένων υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Προγράμματος, δρουν συμπληρωματικά ως προς τη θεραπεία και την κινητοποίηση των εξυπηρετούμενων.

 

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης – Μονάδα Υποστήριξης Εκπαίδευσης Θεραπευομένων» είναι οι κάτωθι:

  • Συμβουλευτική και υποστήριξη ως προς τη διευθέτηση εκκρεμών ζητημάτων νομικής φύσεως.
  • Ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των θεραπευομένων ηλικίας 18 ετών και άνω.
  • Eπανασύνδεση των θεραπευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Συμβολή στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας ή στη βελτίωση της θέσης τους στο χώρο της εργασίας.
  • Βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των εξυπηρετούμενων και απόκτηση σύγχρονων γνώσεων που θα συντελέσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή τους και στην ενίσχυση της προσωπικότητάς τους.
  • Συμβουλευτική και διασύνδεση των εξυπηρετούμενων με φορείς που διαχειρίζονται προγράμματα στέγασης ή επιδότησης στέγασης.
  • Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Πύρλας 29 Κάτω Πατήσια Αθήνα, ΤΚ: 11145

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 8313011

Ώρες Λειτουργίας: 08:00-16:00

Email: myeth@okana.gr

τσξζκ

Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr