28.05.2021

Συνεργασία μεταξύ του ΟΚΑΝΑ και της ΕΕΜΗ για την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C

Δελτία τύπου

Αθήνα, 27.5.2021. Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη Εθνικού Προγράμματος εξάλειψης της Ηπατίτιδας C, στο σύνολο των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ, υπέγραψαν την Πέμπτη 27/5/2021 στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, ο Πρόεδρος Καθηγητής κ. Μανωλακόπουλος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών κ. Θεοχάρης.

Το πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Gilead Sciences, θα αφορά το σύνολο των εξυπηρετούμενων με χρόνια Ηπατίτιδα C στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ που δεν έχουν θεραπευθεί.

H συνεργασία των δύο φορέων έρχεται να υπηρετήσει τη δέσμευση της Ελλάδας έναντι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για εξάλειψη της ηπατίτιδας C μέχρι το 2030[1], και υλοποιεί τις προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C μεταξύ των εξυπηρετούμενων του ΟΚΑΝΑ[2].

Η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος, Καθηγητής κ. Μανωλακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον σύνθετο όσο και πολλά υποσχόμενο σχεδιασμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «θέτουμε σε πρώτο πλάνο την εξάλειψη της χρόνιας ηπατίτιδας C στην Ελλάδα, επενδύοντας και στηρίζοντας διαρκώς και αμείωτα, την έγκαιρη διάγνωση και διασύνδεση με την φροντίδα των ασθενών προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αντιμετώπιση και τελικώς της εξάλειψης της νόσου».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Θεοχάρης επισήμανε πως η συνεργασία αυτή «συνιστά βασική προτεραιότητα του ΟΚΑΝΑ, η οποία μπορεί να συμβάλλει μετρήσιμα και στην επίτευξη των εθνικών στόχων για την εξάλειψη της ηπατίτιδας C στη χώρα, καταδεικνύοντας τον δυναμικό ρόλο του Οργανισμού στην υλοποίηση πολιτικών δημόσιας υγείας».

 

[1] WHO. Combating hepatitis B and C to reach elimination by 2030 – Advocacy brief. World Health Organization 2016, Switzerland

[2] Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C, Υπουργείο Υγείας, 2017

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
25.06.2021
26 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ «Έχεις επιλογή. Υπάρχει τρόπος»   Η 26η Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, αποτελεί μία ημέρα…
Δελτία τύπου
11.06.2021
  Η Υφυπουργός Υγείας , κα Ζωή Ράπτη, επισκέφτηκε τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (Μ.Ο.Θ.Ε.) του ΟΚΑΝΑ, στα Χανιά, μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη και τον Αντιπρόεδρο κ…
Δελτία τύπου
08.05.2021
  Η 7η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης της Βλάβης, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την  ιδιαίτερη σημασία της φιλοσοφίας της μείωσης βλάβης καθώς και την ανάγκη για καθημερινή…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.