19.05.2022

Συνάντηση δικτύωσης του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων ΟΚΑΝΑ με φορείς του Δήμου Αχαρνών

Δελτία τύπου

Την Πέμπτη 19/05/2022, η διεπιστημονική ομάδα του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων Αθήνας του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησε συνάντηση δικτύωσης με φορείς του Δήμου Αχαρνών, κατόπιν πρόσκλησης του Κέντρου Πρόληψης «Διέξοδος».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με την προσέγγιση ουσιοεξαρτημένων γονέων και των παιδιών τους, καθώς και η παρουσίαση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων του ΟΚΑΝΑ. Απώτερος  στόχος είναι, η  συνάντηση αυτή, να αποτελέσει τη γέφυρα ενός γόνιμου διαλόγου με φορείς του Δήμου Αχαρνών, με σκοπό την εδραίωση μιας περαιτέρω σχέσης και συνεργασίας μαζί τους.  Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται σε πολλαπλό επίπεδο, η στήριξη και η ενδυνάμωση  της προσπάθειας των εξαρτημένων γονέων ή και των «σημαντικών άλλων» που εμπλέκονται στην ανατροφή των παιδιών, να ανταπεξέλθουν τόσο στις προκλήσεις όσο και στις δυσκολίες που εμπεριέχει ο γονεϊκός ρόλος.

Τη συνάντηση χαιρέτησε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κα Μπούκη Μαρία, ενώ το συντονισμό ανέλαβε η Επιστημονικά Υπεύθυνή του κα Ι. Ιωάννου, ψυχολόγος. Στη συνάντηση, από πλευράς ΟΚΑΝΑ, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημητριάδης, η Προϊσταμένη Πρόληψης κα Γεωργουλοπούλου, η Προϊσταμένη Εφαρμογών Πρόληψης κα Γεωργαλά και η Προϊσταμένη του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων Αθήνας κα Δρακάκη και στελέχη του Προγράμματος. Σε αυτή τη συνάντηση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δικτύωσης συμμετείχαν στελέχη από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών, από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά, από την Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) καθώς και από το Κέντρο Ημέρας Γαλήνη. 

Τα στελέχη του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων του ΟΚΑΝΑ παρουσίασαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πραγματοποίησαν εισηγήσεις με τα ακόλουθα θέματα «Χαρακτηριστικά γνωρίσματα παιδιών ουσιοεξαρτημένων γονέων», «Η επίδραση της ουσιοεξάρτησης των γονέων στην οικογενειακή λειτουργικότητα» και «Ουσιοεξάρτηση και κύηση».

ργαζ

 

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
06.05.2022
Η 7η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης της Βλάβης, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της, αλλά και την ανάγκη της καθημερινής εφαρμογής της. Ο ΟΚΑΝΑ είναι υπέρμαχος της φιλοσοφίας της…
Δελτία τύπου
05.05.2022
Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Τι γίνεται όμως όταν η χρήση του διαδικτύου  μετατρέπεται  σε εθισμό; Ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί μία νέα μορφή…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr