05.06.2014

Συμμετοχή του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ στη Συνάντηση Μόνιμων Αντιπροσώπων του Group Pompidou (3-4 Ιουνίου 2014)

Νέα του Οκανά

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλης Κατρίνης συμμετείχε στην 74η Συνάντηση Μόνιμων Αντιπροσώπων του Group Pompidou του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, 3-4 Ιουνίου 2014.

Η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων συνεδριάζει κάθε έξι μήνες προκειμένου να προετοιμάσει την ημερήσια διάταξη και τη θεματολογία των Υπουργικών Συναντήσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε 3 χρόνια. Ταυτόχρονα ενημερώνεται για την πρόοδο των εργασιών σε όλους τους τομείς δράσης της Ομάδας Pompidou.

Κατά την ενημέρωση των Μονίμων Αντιπροσώπων για την πρόοδο στους επιμέρους τομείς δράσης της Ομάδα Pompidou, εξέχουσα θέση κατέλαβε το θέμα σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία και ειδικότερα αναφορικά με τη διακοπή της θεραπείας υποκατάστασης στην Κριμαία και την έλλειψη μεθαδόνης και βουπρενορφίνης στην Ανατολική Ουκρανία. Έπειτα από αίτημα της Κρατικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ναρκωτικών της Ουκρανίας, η Ομάδα Pompidou έστειλε Ομάδα Ειδικών στην Ουκρανία για να καταγράψουν την κατάσταση και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής της. Η αποστολή υλοποιήθηκε 17-21 Μαΐου 2014. Στη Συνάντηση των Μονίμων Αντιπροσώπων συζητήθηκε αναλυτικά η Έκθεση της αποστολής και αποφασίστηκε στο τέλος Σεπτέμβρη, να πραγματοποιηθεί νέα αποστολή στην Ουκρανία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας.

Αναφορικά με την προετοιμασία της 16ης Υπουργικής Συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 19 – 20 Νοεμβρίου 2014 και σε συζήτηση που έγινε σχετικά με τη Διακήρυξη, που θα υιοθετηθεί από τους Υπουργούς, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών μείωσης της βλάβης καθώς και στην ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας σε ανασφάλιστους χρήστες.

Στη Συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο κος Γεράσιμος Παναστασάτος, Αντιπροεδρεύων της Οριζόντιας Ομάδας για τα Ναρκωτικά, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Στο παρακάτω συνημμένο μπορείτε να δείτε φωτογραφία από τη Συνάντηση.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr