20.01.2020

Συμμετοχή του Οργανισμού στην ημερίδα «Οικογένεια και Εισαγγελικές Παραγγελίες στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας: Προκλήσεις στην άσκηση του κλινικού έργου»

Νέα του Οκανά

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αιγινήτειου Νοσοκομείου ημερίδα με θέμα «Οικογένεια και Εισαγγελικές Παραγγελίες στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας: Προκλήσεις στην άσκηση του κλινικού έργου» με κύρια διοργανώτρια την Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής, Βύρωνα-Καισαριανής, της Α ´ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν ζητήματα με τα οποία έρχονται συχνά αντιμέτωπες οι εισαγγελικές αρχές και οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο πεδίο της προστασίας του παιδιού, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του, της διαγνωστικής εκτίμησης των αναγκών του καθώς και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζεται η οικογένεια στο σύνολό της όταν έρχεται αντιμέτωπη με μια εισαγγελική παραγγελία.

Σε αυτό το πλαίσιο η Κοινωνική Λειτουργός MSW και εργαζόμενη στον Οργανισμό Έλλη Δρακάκη συμμετείχε εκπροσωπώντας τον με το θέμα «Η Αξιοποίηση Πρώιμων Παρεμβάσεων σε Ουσιοεξαρτημένους Γονείς για την Πρόληψη των Εισαγγελικών Παραγγελιών: Η εμπειρία του Προγράμματος "Υποστήριξη και Φροντίδα Γονέων/Μελών ΟΚΑΝΑ & των Παιδιών τους». Στην εισήγησή της κατέθεσε προβληματισμούς και προκλήσεις που προέκυψαν κατά την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου των ωφελούμενων του Οργανισμού που έλαβαν μέρος στις συνεδρίες.

H συνεργασία μεταξύ των φορέων και των ειδικοτήτων που εμπλέκονται πριν και κατά τη διάρκεια μιας εισαγγελικής παραγγελίας, η στελέχωση των δομών, η δημιουργία πρωτοκόλλων και οι νομοθετικές ρυθμίσεις βασιζόμενες στο βέλτιστο συμφέρον του παιδιού ήταν από τις σημαντικότερες προτάσεις που αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Στο παρακάτω συνημμένο αρχείο μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας.

εισαγγελικές ημερίδα2 edit web

ΥΨΥΠΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 11 web

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr