25.06.2021

Συμμετοχή του ΟΚΑΝΑ στο 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο, με θέμα "Low-risk drug consumption rooms in Europe: maintaining the momentum in the face of the major challenges of the 21st-century"

Νέα του Οκανά

 

Ο ΟΚΑΝΑ συμμετείχε στο 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο, με θέμα "Low-risk drug consumption rooms in Europe: maintaining the momentum in the face of the major challenges of the 21st-century", που διοργανώθηκε από το Pompidou Group του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Δήμο του Στρασβούργου, και το Σύλλογο Ithaque (ο οποίος διαχειρίζεται το ΧΕΧ “Argos”).

Πραγματοποιήθηκε ομιλία του Προέδρου κ. Αθ. Θεοχάρη, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας σταθερών και κινητών Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης στην Αθήνα.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί η συνολική δράση του Οργανισμού, για τη μείωση της βλάβης, στους Ευρωπαίους εταίρους και συναδέλφους που συμμετείχαν και δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, στην κοινή ομιλία, με τον κ. Μάριο Ατζέμη από την Θετική Φωνή, παρουσίασε τις θέσεις, για την ανάγκη δημιουργίας Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης, Argos του Στρασβούργου, όπου έγινε ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

 

 

strasburg3

set gs

 

 

 

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
12.09.2021
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε μία σειρά επισκέψεων σε Μονάδες Ολοκληρωμένης Θεραπείας των Εξαρτήσεων του Οργανισμού. Ο κ.…
Νέα του Οκανά
10.09.2021
Η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, επισκέφτηκε στα πλαίσια της ΔΕΘ, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας (ΠΠΑ) Θεσσαλονίκης του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το…
Νέα του Οκανά
10.09.2021
Μία ακόμη βραδινή παρέμβαση Streetwork, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έχοντας αυτή τη φορά στο δυναμικό της τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης Φτώχειας κ. Γ. Σταμάτη…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr