18.05.2023

Συμμετοχή του ΟΚΑΝΑ στο 21ο Ηπατολογικό Συνέδριο στα Ιωάννινα

Νέα του Οκανά

Στο 21ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη των Ιωαννίνων, συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, η οποίος προήδρευσε σε Στρογγυλό  Τραπέζι για τη Δημόσια Υγεία, με θέμα «Είναι εφικτή η εξάλειψη ηπατίτιδας στη Ελλάδα;».

Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Τιτυός», το πρώτο πανελλαδικό πρόγραμμα για την εκρίζωση της Ηπατίτιδας που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος. Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος αφορά στη χαρτογράφηση όλων των ωφελούμενων του Οργανισμού με ηπατίτιδα και η ένταξή τους σε θεραπεία.

Τα αναμενόμενα οφέλη του προγράμματος είναι η αποτροπή 180 κιρρώσεων, η αποφυγή 82 περιπτώσεων ηπατοκυτταρικού καρκίνου και η πρόληψη 26 θανάτων μέχρι το 2028.

Τέλος, όπως τόνισε ο κος Θεοχάρης, αναμένεται να εξοικονομηθούν 8 εκατ. ευρώ από το σύστημα υγείας από τις δαπάνες νοσηλείας και τις δαπάνες θεραπείας της ηπατίτιδας C των ωφελουμένων.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
03.03.2024
Στη συνάντηση δικτύωσης των στελεχών του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας ΟΚΑΝΑ (Υπ.1 & 2, Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2011-2027, MIS 6002960) με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας…
Νέα του Οκανά
02.03.2024
Μια σημαντική συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης ΟΚΑΝΑ Λάρισας (Υπ. 3, Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027, MIS 6002731) και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας…
Νέα του Οκανά
26.02.2024
Ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (O.KA.NA.). Ακόμα μια…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr