17.05.2023

«Σχολικό Περιβάλλον – Οικογένεια – Εξαρτήσεις». Επιστημονική Εκδήλωση του Πολυδύναμου Κέντρου ΟΚΑΝΑ Τρίπολης

Δελτία τύπου

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Σχολικό Περιβάλλον – Οικογένεια – Εξαρτήσεις» συνδιοργανώνουν το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στην Τρίπολη και το 1ο ΕΠΑ.Λ. της περιοχής την Τετάρτη 17 Μαΐου, 18.00-21.00, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο στην πλ. Πετρινού.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και στο ευρύ κοινό της Τρίπολης και έχει στόχο να ανοίξει, να διερευνήσει, να εμβαθύνει και εντέλει να συμβάλλει εποικοδομητικά στην αντιμετώπιση του μεγάλου και κρίσιμου ζητήματος των εξαρτήσεων και του καταλυτικού ρόλου της οικογένειας και του σχολείου. Εξειδικευμένοι επιστήμονες του ΟΚΑΝΑ και πανεπιστημιακοί καθηγητές θα μιλήσουν για το αλκοόλ και το διαδίκτυο, εξαρτήσεις που επηρεάζουν ιδιαίτερα και τους νεότερους ανθρώπους, ενώ στελέχη της Διοίκησης του Οργανισμού θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και της δομές του στην Τρίπολη.

Το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στην Τρίπολη, μία από τις καινοτόμες δομές του Οργανισμού, συμπληρώνει ήδη 2,5 χρόνια σταθερής παρουσίας στην πόλη. Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων (π.χ άτομα με διπλή διάγνωση, άτομα εξαρτημένα σε παράνομες ή/και νόμιμες ουσίες, άτομα με εξαρτήσεις στο τζόγο/διαδίκτυο). Βασικός σκοπός της λειτουργίας του είναι η κάλυψη αναγκών, οι οποίες δεν δύναται να καλυφθούν από άλλες δομές που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, όπως θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες υποκατάστασης, κέντρα πρόληψης.

Η δομή στελεχώνεται από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ειδικούς θεραπευτές, οι οποίοι παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

ΦΝ

 

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
27.02.2024
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για θέματα εξαρτητικών συμπεριφορών. Με σύνθημα “Και αν δεν βγάλει φτερά”, εξειδικευμένοι ομιλητές…
Δελτία τύπου
26.02.2024
Στις υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ ξεναγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη δομή της Πάτρας. Ο κ. Ζαΐμης ενημερώθηκε για το έργο που γίνεται σε…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr