14.02.2018

To Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του ΟΚΑΝΑ βγαίνει «εκτός των τειχών»

Νέα του Οκανά

Οι εξωσχολικές δράσεις αποτελούν ένα σημαντικό μέσο κοινωνικοποίησης, επαφής με τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και ενίσχυσης της κριτικής σκέψης και διεύρυνσης των οριζόντων των εκπαιδευομένων.

Έτσι, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι του Τμήματος Αθηνών (Παράρτημα εκτός έδρας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίων Αναργύρων) από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-18 βγήκαν «εκτός των τειχών» πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις:

• Εκπαιδευτική επίσκεψη στο λόφο του Λυκαβηττού στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού. Προηγήθηκε στο σχολείο διεξοδική έρευνα-μελέτη για την ιστορία του Λυκαβηττού, τις εκκλησίες και τη διαχρονική του σημασία για την πόλη της Αθήνας. Η ανάβαση έγινε με το τελεφερίκ, προσφορά της εταιρείας «Καστελλόριζο». Η κατάβαση έγινε με τα πόδια, με σκοπό να ολοκληρωθεί η ξενάγηση και στα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία του λόφου.

SDE 4

• Στο Π.Ι.Ο.Π. (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς) στην Πλάκα συμμετοχή σε τέσσερα διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα:
1. Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού με την ηθοποιό Αγγελική Φράγκου
2. Δραματοποίηση ποιημάτων χαϊκού
3. Εργαστήρι ψηφιδωτού με τον καλλιτέχνη Στέλιο Φουρνογεράκη
4. Εργαστήρι origami με τον καλλιτέχνη Στέλιο Φουρνογεράκη

• Επίσκεψη στο Πάρκο Ελευθερίας, σε εκθέσεις φωτογραφίας και κόμικ σε πρώην κτήριο της ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Αθήνα- Ελεύθερη Πόλη" για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή.

• Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ψυχή στα μανταλάκια» (θεατρική απόδοση των διηγημάτων της Ιωάννας Καρυστιάνη) στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια»

• Επίσκεψη στο σχολείο δύο μελών από το Σύλλογο φυλακισθέντων και εξορισθέντων αντιστασιακών, με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

• Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

"Εργαστήρι Ευχών", ενόψει Χριστουγέννων προετοιμάστηκαν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια με ευχές στο πίσω μέρος τους, τα οποία στάλθηκαν στο ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού "Γεώργιος Ζουγανέλης».

«Φιλολογικο τσάι» με τον Αποστόλη Κουφουδάκη: στο πλαίσιο του Γλωσσικού Γραμματισμού ο φιλόλογος σε ΣΔΕ επί 17 συναπτά έτη και νυν συνταξιούχος, Απόστολος Κουφουδάκης, έδωσε δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα «Συνήθη γλωσσικά λάθη στην Ελληνική Γλώσσα».

• Επίσκεψη σε έκθεση ζωγραφικής του Μάκη Τσατσόπουλου στον Πολυχώρο Poems & Crimes

• Χριστουγεννιάτικη έξοδος στο συνεταιριστικό καφέ "Μύρτιλλο" – συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελο Καφετζόπουλο. Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα αφορμή να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι από κοντά πώς λειτουργούν στην πράξη οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., να γνωρίσουν τους νέους που εργάζονται εκεί, την εμπνεύστρια και ιδρύτρια του καφέ, κα Γεωργία Βαμβουνάκη-Ραφάν, και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κο Ευάγγελο Καφετζόπουλο.

SDE 2

• Επίσκεψη-Ξενάγηση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα στο πλαίσιο του Κοινωνικού Γραμματισμού

• Επίσκεψη στο σχολείο της Αλεξάνδρας Τράντα, Υπεύθυνης των Εκπ/κών Προγραμμάτων του Π.Ι.Ο.Π. και Διαχειρίστριας των Πνευματικών Δικαιωμάτων του Μένη Κουμανταρέα. Στο πλαίσιο του εκπ/κού προγράμματος του Π.Ι.Ο.Π, «Πόλεις και Λογοτεχνία», η Αλεξάνδρα Τράντα μίλησε στους εκπ/μενους του β΄κύκλου για τη σχέση του Μένη Κουμανταρέα με την Αθήνα.

Κοπή Πίτας στο χώρο του Σχολείου

SDE 3

Διαβάστε για όλες αυτές τις δράσεις στην ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα "Τα νέα του Σχολείου μας - Αυτοεκτίμηση" πατώντας εδώ.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr