05.05.2022

Πολυδύναμο Κέντρο ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου: Διεξαγωγή Ομάδας Γονέων για την διαχείριση της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου

Δελτία τύπου

Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Τι γίνεται όμως όταν η χρήση του διαδικτύου  μετατρέπεται  σε εθισμό; Ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί μία νέα μορφή εξάρτησης, η οποία συναντάται τόσο σε ενήλικα άτομα, όσο και σε εφήβους.

Το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο, το οποίο ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» με το διακριτικό τίτλο «Δίκτυο δομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, ανταποκρινόμενο στις νέες μορφές συμπεριφορικών εξαρτήσεων, θα πραγματοποιήσει έναν πρώτο Κύκλο  τεσσάρων (4) εβδομαδιαίων συναντήσεων ομαδικής συμβουλευτικής, οι οποίες θα απευθύνονται σε γονείς εφήβων ηλικίας 14 έως 18 ετών για την προβληματική χρήση του διαδικτύου.

Σκοπός των ομάδων είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου, ώστε οι γονείς να ενδυναμωθούν ως προς το γονεϊκό τους ρόλο και να υιοθετήσουν πιο λειτουργικούς και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης του φαινομένου της εξάρτησης των παιδιών τους από το διαδίκτυο.

Οι υπηρεσίες βραχείας παρέμβασης σε άτομα που εμφανίζουν εξαρτητικές  συμπεριφορές (αλκοόλ, διαδίκτυο, τυχερά παίγνια) πραγματοποιούνται από το διεπιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο.

 

Ως ημερομηνία έναρξης των συναντήσεων ορίζεται η Πέμπτη 12/05/2022, ώρες 17:00-19:00 στο κτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Τρανταλλίδου 17, Ρέθυμνο.

Η συμμετοχή  είναι δωρεάν και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid -19. Οι ομάδες θα είναι κλειστές και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περαιτέρω πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 28310 42270, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 15:00 έως 19:00, έως τη Δευτέρα 09/05/2022.

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
17.10.2022
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Το σύνθημα  «ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ,…
Δελτία τύπου
10.10.2022
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2022, το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Τρίπολη πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr