10.10.2022

«Περιορίζουμε το στίγμα. Η φροντίδα για την ψυχική υγεία μας αφορά όλους»

Δελτία τύπου

κξαδηξσκ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2022, το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Τρίπολη πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας. Η διεπιστημονική ομάδα των δύο δομών του Οργανισμού βρέθηκε για δύο ώρες 10:30-12:30 στην πλατεία Πετρινού στο κέντρο της πόλης με στόχο την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, που σχετίζεται με θέματα ψυχικής υγείας και χρήσης ουσιών.

Κεντρική δράση ήταν η κατασκευή παζλ με σύνθημα «Περιορίζουμε το στίγμα. Η φροντίδα για την ψυχική υγεία μας αφορά όλους». Στη δημιουργία του παζλ κομβική ήταν η συμβολή της κοινότητας, η οποία κατέγραψε με αυτόν τον τρόπο τις σκέψεις και τη στάση της για την ψυχική υγεία εν γένει και ειδικότερα για τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.

Παράλληλα, διανέμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια των δύο δομών του ΟΚΑΝΑ καθώς και τα πράσινα χαρακτηριστικά κορδελάκια, που συμβολίζουν την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται από το 1994 και κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Το φετινό της μήνυμα είναι «Ας κάνουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα - Make Mental Health & Well-Being for All a Global Priority».

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
01.08.2023
Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα (Υπ.1 της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με MIS 5045577 στο ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020), φρόντισαν και διαμόρφωσαν την…
Δελτία τύπου
27.07.2023
Ο ΟΚΑΝΑ ο μεγαλύτερος φορέας απεξάρτησης στη χώρα υλοποιεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με απώτερο στόχο την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της εξάρτησης από νέες ουσίες, αλλά με διευρυμένο ωράριο…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr