22.12.2023

Πάτρα: Εορταστικές δράσεις από τις δομές του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Δελτία τύπου

Με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων, oι δομές του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα, Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας, Κινητή Μονάδα και Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων (Υπ.1, Υπ.3, Υπ.4, ΠΕ Δυτική Ελλάδα 2014-2020, MIS 5045577)  διοργανώνουν μια σειρά από δημιουργικές δράσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, με σκοπό την υποστήριξη των ωφελουμένων που λαμβάνουν υπηρεσίες από τις δομές, καθώς και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Ειδικότερα, για τις φετινές εορτές, που η αισιοδοξία και η χαρά είναι πιο αναγκαίες από ποτέ, ωφελούμενοι και προσωπικό του Κέντρου Ημέρας – Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας, κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα γούρια και ευχητήριες κάρτες, για τις επιχειρήσεις της γειτονιάς τους. Παράλληλα, ανήμερα των Χριστουγέννων, 25.12.2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Ν. Φαρμάκης θα προσφέρει 50 εορταστικά γεύματα στους ωφελούμενους του Κέντρου Ημέρας, συνεχίζοντας την παράδοση της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας για άλλη μία χρονιά, να στέκεται αρωγός στο έργο που επιτελεί η εν λόγω δομή, από την αρχή της λειτουργίας του.

Τις ημέρες των εορτών, η ομάδα της Κινητής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ, θα διατρέχει σε καθημερινή βάση την περιοχή της Πάτρας πραγματοποιώντας δράσεις προσέγγισης ατόμων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, στο δρόμο (street-work) παρέχοντάς τους πακέτα φροντίδας, τα οποία περιλαμβάνουν γλυκίσματα, νερό, χυμό και ευχητήρια κάρτα. Παράλληλα άτομα τα οποία χρίζουν φιλοξενία και περαιτέρω φροντίδα θα παραπέμπονται στις αντίστοιχες δομές.

Το Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης & Προστασίας Εξαρτημένων, θα παρακολουθήσει παιδική παράσταση με την υποστήριξη των «ΘΕΑΤΡΟ ACT» και «ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΟΦΩΣ» δίνοντας την δυνατότητα ψυχαγωγίας στους γονείς της δομής μαζί με τα παιδιά τους.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ Πάτρας

Διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 10 Πάτρα, ΤΚ 26222

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610 325456

Email: daycenter_patra@okana.gr

Ώρες Λειτουργίας: 24ωρη λειτουργία, 7 μέρες την εβδομάδα

 

Κινητή Μονάδα Πάτρας

Διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 10 Πάτρα, ΤΚ 26222

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610314052

Email: km_patra@okana.gr

Ώρες Λειτουργίας: 08:00-16:00

 

Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης & Προστασίας Εξαρτημένων ΟΚΑΝΑ Πάτρας

Διεύθυνση: Αλ. Υψηλάντου 177 Πάτρα, ΤΚ: 26225

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2610 270318

Ώρες λειτουργίας: 08:00-20:00

Email: goneiki.patra@okana.gr

Skype: Γονεϊκή/Goneiki

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
05.04.2024
Για 2η συνεχή χρονιά, το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ, στην Πρέβεζα, διοργανώνει ομάδες διακοπής καπνίσματος. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την…
Δελτία τύπου
27.02.2024
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για θέματα εξαρτητικών συμπεριφορών. Με σύνθημα “Και αν δεν βγάλει φτερά”, εξειδικευμένοι ομιλητές…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr