05.09.2022

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από τo Humanity Greece στους ωφελούμενους του ΑΚΗΑ-Υπνωτήριο Αστέγων του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Δελτία τύπου

Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece ανακοινώνει τη σταθερή συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο που δημιουργήθηκε από νέους εθελοντές του Humanity Greece, λειτουργεί για αποθήκευση, συλλογή και διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητη. Σε εβδομαδιαία βάση στηρίζει ολιστικά οικογένειες από πληγείσες περιοχές αλλά και οικογένειες που υπάγονται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της χώρας με την αποστολή πακέτων στήριξης που εμπεριέχουν από τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικά είδη μέχρι είδη προσωπικής υγιεινής.

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα αντιμετώπισης των εν γένει εξαρτήσεων, των εξαρτητικών συμπεριφορών και του εθισμού στην Ελλάδα παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, υποστηρίζοντας τους τομείς της πρόληψης, της μείωσης της βλάβης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών.

Το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Υπνωτήριο Αστέγων αποτελεί μία νεοσύστατη δομή του Ο.ΚΑ.ΝΑ. που εντάσσεται στο δίκτυο Άμεσης Πρόσβασης του Ο.ΚΑ.ΝΑ., που λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, το οποίο διασφαλίζει την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας. Απευθύνεται σε άτομα εξαρτημένα από ψυχοδραστικές ουσίες, ή που εμφανίζουν άλλου τύπου εξαρτητικές συμπεριφορές ή και εθισμούς με έλλειψη σταθερής στέγης, που αποτελούν την πιο ευάλωτη και επιβαρυμένη ομάδα του πληθυσμού στόχου. Προσφέρει έναν ασφαλή χώρο ξεκούρασης, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, σίτισης, ένδυσης, δημιουργικής απασχόλησης  σε άστεγα άτομα που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών με στόχο τον περιορισμό της βλάβης από τη χρήση, την προάσπιση της ατομικής τους υγείας, την παραπομπή τους σε ειδικά θεραπευτικά προγράμματα και τη διασύνδεσή τους με υπηρεσίες υγείας ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα του έργου του Ο.ΚΑ.ΝΑ. αλλά και τις συνεχείς ανάγκες που δημιουργούνται, το Humanity Greece, με την συμβολή των εθελοντών του, στέκεται δίπλα στους ωφελούμενους προσφέροντας την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη με αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραδόθηκαν 350kg καθαρού αποστειρωμένου ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων καθώς και αναψυκτικά/ χυμοί για τους ωφελούμενους που λαμβάνουν υπηρεσίες από την εν λόγω δομή του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Οι νέοι εθελοντές του Ηumanity Greece, ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις ανάγκες των ατόμων που καλύπτονται από το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας-Υπνωτήριο και από το Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης «STEKI46» του Ο.ΚΑ.ΝΑ., τον τρόπο λειτουργίας των δύο δομών αλλά και για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Ξεναγήθηκαν στους χώρους και συνομίλησαν με το ανθρώπινο δυναμικό του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Οι πρωτοβουλίες που υιοθετούνται συνδέονται κυρίως με την επίτευξη των σκοπών των δυο φορέων και την επιδίωξη του οράματος για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους.

Ο Πρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ., κ. Αθ. Θεοχάρης από πλευράς του δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά το Humanity Greece για την πολύτιμη προσφορά τoυ στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας- Υπνωτήριο Αστέγων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στην Αθήνα. Η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας στους άστεγους και εξαρτημένους συνανθρώπους μας αποτελεί πρωταρχική και πάγια στόχευση του Οργανισμού, η οποία πλαισιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από κινήσεις σαν αυτή του Humanity Greece.  Η δικτύωση μεταξύ των κοινωνικών φορέων και η ανθρωπιστική αλληλεγγύη βρίσκονται στη βάση των επιλογών μας».

Η Ιδρύτρια του Humanity Greece, κ. Γεωργία Παράσχου από πλευράς της, επισήμανε «Την σπουδαιότητα της δημιουργίας του 1ου Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης στην χώρα και συνεχάρη όλο το ανθρώπινο δυναμικό για την καθημερινή συμβολή του. Μέσα από τις οργανωμένες δομές του και τις θεραπείες που προσφέρει, Ο.ΚΑ.ΝΑ. έχει καταφέρει να παράσχει ένα ολιστικό μοντέλο φροντίδας σε πλήθος ανθρώπων. Η συνεργασία μεταξύ του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και του Humanity Greece διευρύνει την σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς και περίθαλψης των ανθρώπων που χρήζουν άμεσης βοήθειας».

hcj

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
01.08.2022
Έναν κύκλο τριών εβδομαδιαίων συναντήσεων ομαδικής συμβουλευτικής για γονείς, με θέμα τη διαχείριση της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου από τους εφήβους, διοργανώνει το Πολυδύναμο Κέντρο του…
Δελτία τύπου
21.07.2022
O Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρη, επισκέφτηκε, σήμερα 21/07/2022, στο Κέντρο Πρόληψης Ημαθίας «Πρόσβαση» όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο, κα Καρατζιούλα και τη διεπιστημονική ομάδα, στο νέο χώρο…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr