02.06.2014

«Όπου υπάρχει καπνός … Μύθος και Πραγματικότητα. Πρόληψη και Αντιμετώπιση»

Νέα του Οκανά

PhotoArgos4

Στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας "Ελπίδα Ζωής" και σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φιλών Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη» και με τη στήριξη του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, διοργανώθηκε, το Σάββατο 31 Μαΐου, ημερίδα με θέμα «Όπου υπάρχει καπνός … Μύθος και Πραγματικότητα. Πρόληψη και Αντιμετώπιση», στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αργολίδας.

Παρόντες ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό έκαναν ο κ. Μανιάτης-Υπουργός ΠΕΚΑ, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο π. Γεώργιος Μητροσύλης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Κούρου Εμμανουέλλα και ο κ. Χειβιδόπουλος.

Οι ομιλητές ήταν:

-Βαρδαβάς Κωνσταντίνος, Ιατρός –επιδημιολόγος, ερευνητής Β βαθμίδας, Center for Global Tobacco Control, Harvard School of Public Health, με θέμα «Στρατηγικές πρόληψης του καπνίσματος στην Ελλάδα»

-Σαλεσιώτου Βασιλική, Πνευμονολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Πνευμονολογικού Νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου, με θέμα «Τα θέλω και οι επιθυμίες του καπνιστή»

-Κούρου Εμμανουέλα, Ψυχολόγος και Πρόεδρος ΚΠ «Ελπίδα Ζωής» με θέμα «Διακοπή του Καπνίσματος: Η επιστήμη της Ψυχολογίας αναζητά και βρίσκει απαντήσεις μέσω της λειτουργίας των ομάδων»

-Μπαβέλλα Αγγελική , Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΠ «Ελπίδα Ζωής» με θέμα «Μαθαίνω να λέω Όχι. Προγράμματα πρόληψης του καπνίσματος στο χώρο του σχολείου»

Στα παρακάτω συνημμένα μπορείτε να δείτε το χαιρετισμό του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ και φωτογραφία από την ημερίδα.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr