01.08.2022

Ομάδα γονέων για τη διαχείριση της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου από το Πολυδύναμο Κέντρο Πρέβεζας του ΟΚΑΝΑ

Δελτία τύπου

Έναν κύκλο τριών εβδομαδιαίων συναντήσεων ομαδικής συμβουλευτικής για γονείς, με θέμα τη διαχείριση της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου από τους εφήβους, διοργανώνει το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 29 Αυγούστου και στις 5 Σεπτεμβρίου και απευθύνονται κυρίως σε γονείς εφήβων ηλικίας 14 έως 18 ετών. Σκοπός των ομάδων είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου, ώστε οι γονείς να εμψυχωθούν ως προς τον γονεϊκό τους ρόλο και να υιοθετήσουν πιο λειτουργικούς και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά τους.

Το διαδίκτυο έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, αποτελώντας πλέον κάτι πολύ ευρύτερο από μια απλή πηγή πληροφοριών ή ένα εργαλείο έρευνας. Παρέχει ταυτόχρονα πολλές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς αλλά και δυσδιάκριτες «παγίδες». Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι επιστημονικές φωνές ανησυχίας, που διαπιστώνουν ολοένα και εντονότερα, τα αρνητικά αποτελέσματα στη λειτουργικότητα του ατόμου και δη των εφήβων από την προβληματική του χρήση.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου και η πρώτη δίωρη συνάντηση στις 22 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί για τις 19.00-21.00.

Η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις είναι δωρεάν και δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει ως τις 19 Αυγούστου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά, 09.00 – 14.00, στο τηλέφωνο 26820 29219 με την κα Ασημίνα Ντόντη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Λ. Ειρήνης 2 Πρέβεζα, ΤΚ 48100

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26820 29219

Ώρες Λειτουργίας: 08:00-19:00

Email: pk_preveza@okana.gr

 

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
05.04.2024
Για 2η συνεχή χρονιά, το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ, στην Πρέβεζα, διοργανώνει ομάδες διακοπής καπνίσματος. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την…
Δελτία τύπου
27.02.2024
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για θέματα εξαρτητικών συμπεριφορών. Με σύνθημα “Και αν δεν βγάλει φτερά”, εξειδικευμένοι ομιλητές…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr