22.05.2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο θεματικό τριήμερο «Νευροβιολογία της εξάρτησης»

Νέα του Οκανά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (9-13.03.2018 και 13-17.04.2018) και στη Θεσσαλονίκη (23-27.03.2018), τα εκπαιδευτικά τριήμερα με θέμα: «Νευροβιολογία της εξάρτησης».


Η συγκεκριμένη εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος με τη μορφή θεματικών τριημέρων. Η θεματολογία των τριημέρων αφορά στις εξής ενότητες: α) Νευροβιολογία της εξάρτησης, β) Ουσίες -παλιές και νέες- με έμφαση στη χρήση νέων ουσιών και γ) Ψυχοπαθολογία, δεοντολογία, συμβουλευτική και θεραπευτικές παρεμβάσεις.


Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ» του Αιγινητείου Νοσοκομείου.


Ομιλητής στο πρώτο (1ο) θεματικό τριήμερο ήταν ο κος Γιώργος Παναγής, Καθηγητής Βιοψυχολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινικές παρεμβάσεις στις εξαρτήσεις» και Μέλος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ.


Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα διακεκριμένο επιστήμονα του οποίου το ερευνητικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μελέτη των νευρωνικών συστημάτων ενίσχυσης-ανταμοιβής και στο ρόλο που αυτά διαδραματίζουν στην ανάπτυξη του εθισμού από ψυχοτρόπους ουσίες (π.χ. κοκαΐνη, οπιοειδή, νικοτίνη, κανναβινοειδή).

Ο κ. Παναγής είναι συγγραφέας του βιβλίου Νευροεπιστήμη της Συμπεριφοράς: Βασικές Αρχές, Μέθοδοι, Τεχνικές & εργαστηριακές Ασκήσεις (Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδης, 2002), 41 εργασιών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 8 εργασιών σε ελληνικά περιοδικά και 5 κεφαλαίων σε ισάριθμα βιβλία. Το έργο του έχει δεχτεί πάνω από 1800 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία σύμφωνα με τη βάση Google Scholar. Από το 2013 είναι Διευθυντής Σύνταξης (Editor) στο Επιστημονικό Περιοδικό Research in Neuroscience και από το 2014 είναι Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης (Associate Editor) στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Neuropharmacology, ενώ, είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και Κριτής σε πλήθος έγκριτων Επιστημονικών Περιοδικών.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τον Οργανισμό η διεξαγωγή μίας τόσο υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικής δράσης.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr