19.02.2019

ΟΚΑΝΑ, «ΘΗΣΕΑΣ» και Δήμος Καλλιθέας συμπράττουν για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ουσίες και αλκοόλ στη Καλλιθέα

Νέα του Οκανά

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 ο ΟΚΑΝΑ, το σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» και ο Δήμος Καλλιθέας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στην Καλλιθέα. Τους φορείς εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του οργανισμού κος Δήμος Φωτόπουλος, η Πρόεδρος του σωματείου κα Άννα Γιαννάκου-Πάσχου και ο Δήμαρχος Καλλιθέας κος Δημήτριος Κάρναβος.

Ήδη ΟΚΑΝΑ και «ΘΗΣΕΑΣ» βάσει απόφασης Υφυπουργού Υγείας (Υ5γ/Γ.Π.οικ. 58338/12.06.2002) συνεργάστηκαν για τη λειτουργία πιλοτικού δομημένου ανοιχτού θεραπευτικού προγράμματος με τις προϋποθέσεις που θέτει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ.

Ο βασικός σκοπός για τον οποίο υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας είναι ο σχεδιασμός πολιτικών για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, καθώς επίσης και την εν γένει προαγωγή της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο φορείς θα συνεργασθούν για την επίτευξη των εξής στόχων:

• Εκπαίδευση τόσο της Διεπιστημονικής Ομάδας όσο και των εξαρτημένων σε θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
• Ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής στήριξης των εξαρτημένων καθώς και των οικογενειών τους.
• Σχεδιασμός και ανάπτυξη προγραμμάτων παρέμβασης για την αντιμετώπιση της εξάρτησης (αλκοόλ και εξαρτησιογόνες ουσίες) σε ειδικές ομάδες πληθυσμού (π.χ. άτομα με ψυχική ασθένεια) και την πρόληψη της υποτροπής σε τοπικό επίπεδο (Δήμος Καλλιθέας).
• Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και απόψεων σχετικά με τις ουσιοεξαρτήσεις.
• Ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση των ουσιοεξαρτήσεων.
• Συνεργασία για την αξιολόγιση του προγράμματος και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
• Συνεργασία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος.
• Διοργάνωση Επιστημονικών Συνεδριών, Σεμιναρίων και Ημερίδων.

Το πρόγραμμα αντιμετώπισης της εξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» ξεκίνησε τη λειτουργία του ως υπηρεσία του Δήμου Καλλιθέας. Από το 1990 λειτουργεί ως Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ουσιοεξαρτήσεων. Παρέχει προγράμματα Συμβουλευτικής και Θεραπείας για τις οικογένειες των χρηστών.

web-foto-symfono-syn-2

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr