10.07.2021

ΟΚΑΝΑ-ΕΚΚΕ: "Όψεις ουσιοεξάρτησης στην Ελλάδα της κρίσης"

Νέα του Οκανά

Ο συλλογικός τόμος, που βρίσκεται επισυναπτόμενος στο παρακάτω αρχείο, είναι προϊόν της επιτυχημένης ερευνητικής συνεργασίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και του ΟΚΑΝΑ, όπως προέκυψε το τελευταίο διάστημα.

Οι ερευνητικές εργασίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, επιδιώκουν να αποκωδικοποιήσουν όψεις της ουσιοεξάρτησης στην Ελλάδα, οι οποίες αναδύθηκαν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Αναζητήθηκε η φυσιογνωμία της ουσιοεξάρτησης στη χώρα, με έμφαση σε πληθυσμούς, όπως είναι οι μετανάστες και οι γυναίκες, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πλήττονται περισσότερο, σε όλα τα επίπεδα, εν μέσω κοινωνικο-οικονομικών κρίσεων.  Επιπλέον στόχος, είναι η αποτύπωση των δυνατοτήτων της αντιμετώπισης του φαινομένου της εξάρτησης καθώς και πιθανές διορθωτικές παρεμβάσεις, για τη βελτίωση των θεραπευτικών πρακτικών, αναδεικνύοντας, παράλληλα, όψεις για περαιτέρω ερευνητικές αναζητήσεις.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
24.07.2021
  Την Παρασκευή 23/07/2021, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρης, παρευρέθηκε σε ένα από τα Κέντρα Πρόληψης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τους «Ορίζοντες», στο Νομό Γρεβενών. Συναντήθηκε με…
Νέα του Οκανά
23.07.2021
Το Κέντρο Πρόληψης Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» υποδέχτηκε σήμερα, 23/07/2021, τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, ο οποοίος συναντήθηκε με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου κ. Μ. Τσακμάκη καθώς και με…
Νέα του Οκανά
22.07.2021
Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρης επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων και συναντήθηκε με την επιστημονικά υπεύθυνη κα Καραμπίνα Άννα, καθώς και με τα υπόλοιπα στελέχη του Κέντρου. Συζητήθηκε…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.