26.07.2018

Οι επισκέψεις του ΣΔΕ Τμήματος Αθηνών - Φεβρουάριος 2018

Νέα του ΣΔΕ

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Αθηνών.

SDE FEB 1

Την ομάδα εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων-θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ υποδέχθηκε η βιβλιοθηκονόμος κα Πίττα, η οποία μίλησε για την ιστορία της Βιβλιοθήκης, και ξενάγησε σε όλους τους χώρους της (βιβλιοστάσια με τους χειροκίνητους μηχανισμούς, στο Αρχείο Εφημερίδων και στην Παιδική Βιβλιοθήκη).

SDE FEBR 2

Μετά την ξενάγηση ακολούθησε συνάντηση με το γνωστό συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο. Με αφορμή το μυθιστόρημά του "Η Καλοσύνη των ξένων" πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του, σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό. Ο συγγραφέας, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με συγκινητική ειλικρίνεια. Τέλος, υπέγραψε σε όλους το βιβλίο του-δώρο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

SDE FEBR 3

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 η ομάδα του ΣΔΕ, στο πλαίσιο του Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού Γραμματισμού επισκέφθηκε την "Έκθεση "160 χρόνια made in Greece-Ένα ταξίδι στην Ελληνική Βιομηχανία" στην Τεχνόπολη. Πρόκειται για μια μεγάλη ιστορική Έκθεση για τη βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα με μηχανήματα, πρώτες ύλες, φωτογραφίες, σπάνια έγγραφα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

SDE FEBR 4

Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, και ύστερα από πρόσκληση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού, δόθηκε η μοναδική ευκαιρία στου μαθητές του ΣΔΕ να παρακολουθήσουν τη γενική πρόβα της παράστασης του Γιάννη Κακλέα «Το παιχνίδι της σφαγής» στη σκηνή ΡΕΞ "ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ". Για όλους ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που δημιούργησε ποικίλα συναισθήματα και εντυπώσεις.

SDE ETHNIKO

Με αφορμή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στο ΣΔΕ έγινε πάρτυ μασκέ με σύσσωμη συμμετοχή των εκπαιδευομένων, αλλά και των εκπαιδευτών. Συναισθήματα χαράς κι ενθουσιασμού καθώς και μνήμες από ανέμελες αποκριάτικες γιορτές του παρελθόντος βγήκαν στην επιφάνεια.

SDE APOKRIES

Σχετικά Νέα

Νέα του ΣΔΕ
11.12.2019
Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ο στόχος δεν είναι μόνο η απόκτηση γνώσεων, αλλά και η ενίσχυση των εκπαιδευομένων με κοινωνικές δεξιότητες και η δημιουργία ομαδικού και συνεργατικού κλίματος.…
Νέα του ΣΔΕ
13.09.2019
Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Εκτός έδρας ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης, το οποίο συντονίζεται εκ…
Νέα του ΣΔΕ
09.07.2019
Την Πέμπτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ημέρα ευαισθητοποίησης και η τελετή αποφοίτησης των εκπαιδευομένων του Β' Κύκλου (2017 – 2019) του 2ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης – Εκτός Έδρας - Τμήματος ΟΚΑΝΑ στο…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr