18.04.2022

Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης στο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης «STEKI 46» του ΟΚΑΝΑ

Νέα του Οκανά

θφτ

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρης, τη Δευτέρα,18/04/2022, υποδέχθηκε στον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) «STEKI 46» του ΟΚΑΝΑ, τον Πρωθυπουργό κ Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του.

«Είναι πολύ τολμηρή αυτή η πρωτοβουλία την οποία έχουμε αναλάβει. Πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του χώρου και τη διάθεση όλων των εργαζόμενων να υποστηρίξουν τους χρήστες», είναι μόνο κάποια από τα λόγια με τα οποία ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, χαιρέτησε την ίδρυση και τη λειτουργία του πρώτου Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο χώρο, ο Πρωθυπουργός, συνομίλησε με το προσωπικό και τους ωφελούμενος του ΧΕΧ, ενημερώθηκε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του που αποσκοπούν στην  ασφαλέστερη χρήση και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων, καθώς και για  τα οφέλη που η δημόσια υγεία αποκομίζει, από τη λειτουργία μίας τέτοιας υπηρεσίας.

«Είναι ο πρώτος Χώρος Εποπτευόμενης Χρήσης αυτή τη στιγμή στη χώρα με ρητούς και σαφείς όρους λειτουργίας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της στήριξης της πολιτικής ηγεσίας αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

δσφσ

 

 

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
17.05.2022
Η Κινητή Μονάδας Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ, στο Ρέθυμνο και τα στελέχη της, στο πλαίσιο των δράσεων μείωσης της βλάβης που υλοποιούν,  προσεγγίζουν άτομα που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, μη…
Νέα του Οκανά
17.05.2022
Το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στο Βόλο, στα πλαίσια δικτύωσης κι εδραίωσης συνεργασίας με φορείς της κοινότητας, υποδέχτηκε μέλη του προσωπικού των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ "Πιλότος" και της…
Νέα του Οκανά
11.05.2022
  Σε συνέχεια των δράσεων δικτύωσης  και εδραίωσης νέων συνεργασιών, στελέχη της Κοινωνικής Ένταξης - Υπηρεσίες Νομικής Συμπαράστασης του ΟΚΑΝΑ Πάτρας, πραγματοποίησαν την Τρίτη 10/05/22, επίσκεψη…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr