29.03.2022

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ στο Πολυδύναμο Κέντρο του Αγρινίου

Δελτία τύπου
το879

Την Τρίτη 29.03.2022 ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρης πραγματοποίησε συνάντηση με τη  Διεπιστημονική Ομάδα του Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στην πόλη του Αγρινίου.

Το Πολυδύναμο Κέντρο αποτελεί δομή, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με το διακριτικό τίτλο «Δίκτυο δομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», με υπηρεσίες ανταποκρινόμενες στις νέες μορφές συμπεριφορικών εξαρτήσεων.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες συνίστανται σε: 

  • Έγκαιρη διάγνωση και παροχή ψυχοκοινωνικών/ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών
  • Ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση
  • Σχεδιασμός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας σε συνεργασία με το άτομο.
  • Ατομικές ή/και ομαδικές συναντήσεις με εξειδικευμένα στελέχη της δομής
  • Άμεση διασύνδεση και παραπομπή σε πιο εξειδικευμένες δομές του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών ή άλλες υπηρεσίες του Ο.ΚΑ.ΝΑ. ή υπηρεσίες άλλων φορέων (θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας, μονάδες αποτοξίνωσης κ.λπ.), εφόσον κρίνεται αναγκαίο.
  • Κινητοποίηση του οικογενειακού περιβάλλοντος για συμμετοχή στη θεραπευτική διαδικασία.
  • Εστιασμένες παρεμβάσεις (ψυχοκοινωνική/ ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, διασύνδεση με δομές ψυχικής υγείας) σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν εξαρτητικές συμπεριφορές καθώς και παρεμβάσεις στους σημαντικούς άλλους.

Η εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από ψυχίατρο, κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια και ειδική θεραπεύτρια, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να συζητήσει εκτενώς με τον Πρόεδρο ΟΚΑΝΑ, το σύνολο των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται (υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας)  καθώς και τις ανάγκες του πληθυσμού-στόχου, όπως αυτές προκύπτουν καθημερινά.

Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου

Διεύθυνση: Ανδρέα Ίσκου 38Α Αγρίνιο, ΤΚ 30133

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26410  54193

email: polagriniou@okana.gr

 

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
19.05.2022
Την Πέμπτη 19/05/2022, η διεπιστημονική ομάδα του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων Αθήνας του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησε συνάντηση δικτύωσης με φορείς του Δήμου Αχαρνών, κατόπιν πρόσκλησης του…
Δελτία τύπου
06.05.2022
Η 7η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης της Βλάβης, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της, αλλά και την ανάγκη της καθημερινής εφαρμογής της. Ο ΟΚΑΝΑ είναι υπέρμαχος της φιλοσοφίας της…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr