08.09.2021

O Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρης, στη ΜΟΘΕ Βέροιας και στο ΣΟΦΨΥ

Δελτία τύπου

 

Η ΜΟΘΕ Βέροιας αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί   ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, σε δομές της Β. Ελλάδας.

Η συνάντηση με τον Υπεύθυνο της ΜΟΘΕ κ. Γ. Σιδηρόπουλο και τα  στελέχη της Μονάδας, έγινε εν μέσω ενός πολύ καλού κλίματος. Ο κ. Θεοχάρης διαπίστωσε την άριστη λειτουργία της Μονάδας.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της παροχής υπηρεσιών της Μονάδας, της καθημερινότητάς της, καθώς και  των αναγκών των εξυπηρετούμενων που καλείται η θεραπευτική ομάδα να διαχειριστεί και όπως έχουν διαμορφωθεί εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Στη ΜΟΘΕ Βέροιας υποστηρίζονται θεραπευτικά περισσότερα από 180 άτομα για την αντιμετώπιση εξαρτητικών συμπεριφορών.

Με αίσθημα ευθύνης και σε αυτή τη Μονάδα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID και παρέχεται απρόσκοπτα θεραπεία και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Ο κ. Θεοχάρης επισκέφτηκε, τέλος, το Κέντρο Υποστήριξης του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ), όπου συνάντησε τον Πρόεδρο του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας κ. Σαλιάγκα και συζήτησαν την δραστηριότητα του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ συνεχάρη τον κ. Σαλιάγκα για την δράση του ΣΟΦΨΥ και του Κέντρου, τονίζοντας τόσο ο ΟΚΑΝΑ, όσο και το Κέντρο Πρόληψης θα βρίσκονται αρωγοί στην προσπάθεια ενίσχυσης υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζονται τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και να υπάρχουν σχετικές δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

 

εσ65,

 

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
17.10.2022
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Το σύνθημα  «ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ,…
Δελτία τύπου
10.10.2022
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2022, το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Τρίπολη πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr