19.12.2017

Ο ΟΚΑΝΑ στο Συμπόσιο με θέμα «The Appreciative Way: Ανακαλύπτοντας μαζί τον Καταξιωτικό Τρόπο Ζωής και Πρακτικής στην Ελλάδα»

Νέα του Οκανά

Την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Συμπόσιο με θέμα «The Appreciative Way: Ανακαλύπτοντας μαζί τον Καταξιωτικό Τρόπο Ζωής και Πρακτικής στην Ελλάδα» στην Παλλήνη στο χώρο του 1ου Γυμνασίου.

Το Συμπόσιο οργανώθηκε από το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας, την εταιρεία iDealogy και το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, υπό την αιγίδα και τη διαχείριση του μη κερδοσκοπικού Επιστημονικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Συστημικής-Οικογενειακής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ)» και με την υποστήριξη του Δήμου Παλλήνης. Στόχος της διοργάνωσης ήταν να παρουσιαστεί η θεωρία της Συστημικής Καταξιωτικής Διερεύνησης (ΚΣΔ), αλλά και να αναφερθούν παρεμβάσεις που εφαρμόστηκαν με τη χρήση της θεωρίας ΚΣΔ ως μεθοδολογικό εργαλείο.

KSD1

Ο Οργανισμός συμμετείχε με δύο πόστερ, όπου στο πρώτο με τίτλο "Ολοκληρωμένες Δράσεις: Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2016" παρουσιάστηκαν 21 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας από όλη την Ελλάδα που πραγματοποίησαν δράσεις αξιοποιώντας τη θεωρία της ΚΣΔ ως αποτέλεσμα διετούς εκπαίδευσης που παρείχε ο ΟΚΑΝΑ (για να το δείτε πατήστε εδώ) και στο δεύτερο η "Συν-κατασκευή των Ενδιάμεσων Μεταβατικών χώρων αλλαγής και το μοντέλο των 4D". Επίσης, στελέχη του Οργανισμού συντόνισαν ένα εργαστήριο με τίτλο «Καταξιωτικό Αφηγηματικό Γενεόγραμμα Τοπίου Υπότιτλος: Συν-κατασκευάζοντας τον ενδιάμεσο μεταβατικό χώρο ανάμεσα στην Διερεύνηση και την Επαναδιατύπωση του προβλήματος και στην Ανακάλυψη των Ικανοτήτων».

Κάποιες από τις παρεμβάσεις των ΚΠ που αναφέρονται στο πόστερ επιλέχθηκαν και παρουσιάστηκαν από τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης σε δύο εργαστήρια, τρεις παρουσιάσεις και μια προφορική παρουσίαση. Η προφορική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Β' Αθήνας. Σημαντικό ν' αναφερθεί ότι το υλικό τόσο των παρεμβάσεων όσο και των εργαστηρίων προήλθε από τη συνεργασία των ΚΠ με τον ΟΚΑΝΑ. Για περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα του Συμποσίου πατήστε εδώ.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr