03.04.2019

Ο ΟΚΑΝΑ στη διημερίδα «Ανθρώπινες Σχέσεις και Κοινωνική Εργασία σε ένα Μεταβαλλόμενο Περιβάλλον»

Νέα του Οκανά

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (Σ.Κ.Λ.Ε.) σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων - Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου (Σ.Κ.Λ.Κ.) διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Ανθρώπινες Σχέσεις και Κοινωνική Εργασία σε ένα Μεταβαλλόμενο Περιβάλλον».

Η Διημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Δ/νση: Αναστάσεως & Τσιγάντε, Παπάγος, Αττικής).

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της δράσης των κοινωνικών λειτουργών όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και στην ενίσχυση της ανάπτυξης των θετικών σχέσεων συνδέοντας τους ανθρώπους με την τοπική κοινότητα και όλα τα δίκτυα προστασίας, με όρους δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού.

Προσκεκλημένος είναι και ο ΟΚΑΝΑ, όπου θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα «Υποστήριξη και Φροντίδα Γονέων / Μελών ΟΚΑΝΑ και των παιδιών τους» από την κα Ε.Δρακάκη, Κοινωνικής Λειτουργού, MSc Κλινικής Κοινωνικής Εργασίας, θεραπευτικού στελέχους της ΜΟΘΕ Γ.Ν. «Η Σωτηρία» και συντονίστριας του Προγράμματος.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά από το 2014 με στόχο την παροχή κοινωνικοπρονοιακής, συμβουλευτικής και θεραπευτικής στήριξης των μελών του ΟΚΑΝΑ σε ζητήματα που προκύπτουν από την ιδιότητά τους ως γονείς ανήλικων τέκνων.

Λειτουργεί σε χώρο της ΜΟΘΕ Γ.Ν. «Η Σωτηρία» μια φορά την εβδομάδα.

Για την αποτελεσματικότερη επίτευξη του στόχου του, συνεργάζεται με την Εισαγγελία Ανηλίκων, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Μαιευτηρίων, Παιδιατρικών Νοσοκομείων και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο Εξαρτημένων Μητέρων.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της διημερίδας.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr