27.03.2018

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ΟΚΑΝΑ

Νέα του Οκανά

Συνέντευξη Τύπου για το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Δυτικής Ελλάδας και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) δόθηκε από τα συμβαλλόμενα μέρη την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Συγκλήτου στο Κεντρικό Κτίριο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Εκ μέρους του ΤΕΙ, συμμετείχε ο Δρ. Βασίλης Τριανταφύλλου, Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο Δρ. Γεώργιος Σαλάχας, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, η Δρ. Σταυρούλα Γεωργοπούλου, Κοσμήτωρ της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας και ο Δρ. Ιωάννης Δρίτσας, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και Διευθυντής του Κλινικού Παρατηρητηρίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ, συμμετείχε ο κος Δήμος Φωτόπουλος, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΟΚΑΝΑ, ο Δρ. Αντώνιος Γκανάς, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού και ο κος Ιωάννης Στρατούλιας, Συντονιστής Μονάδων και Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και Υπεύθυνος ΜΟΘΕ Π.Γ.Ν. Πατρών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων σε διακρατικό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, για την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής επιχειρηματικότητας από άτομα και φορείς υποστήριξης/εκπροσώπησης ουσιοεξαρτημένων ατόμων, την επιστημονική υποστήριξη των δράσεων του Κλινικού Παρατηρητηρίου και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων (συνέδρια, σεμινάρια, προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, μεταπτυχιακά προγράμματα και προγράμματα πρακτικής άσκησης).

Για την εξυπηρέτηση των στόχων του Μνημονίου Συνεργασίας, θα αξιοποιηθεί κάθε σχετική πηγή χρηματοδότησης (επιχορηγήσεις, πόροι από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα ή προγράμματα άλλων Διεθνών Οργανισμών). Η διάρκεια της συνεργασίας είναι τέσσερα (4) χρόνια.

OKANA TEI D 2 2

Ο Δρ. Βασίλης Τριανταφύλλου, Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τόνισε πως «το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί να αναδείξει τη σημαντική υποχρέωση που έχει ως Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να συνεργάζεται με τους φορείς τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα υλοποιηθεί πλήθος δράσεων προς κοινό όφελος».

Ο κος Δήμος Φωτόπουλος, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΟΚΑΝΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά «αυτό που θέλουμε να πετύχουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία είναι να επεκτείνουμε το κομμάτι της εκπαίδευσης όσο και της εξειδίκευσης αλλά και της δουλειάς πάνω σε ειδικά θέματα. Είμαστε σίγουροι ότι με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μπορούμε να συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα».

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr