22.03.2011

Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας κατά της Ουσιοεξάρτησης μεταξύ ΥΥΚΑ & ΥΠΕΘΑ

Δελτία τύπου

Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας κατά της Ουσιοεξάρτησης υπέγραψαν την Τρίτη, 22/3/2011, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη, σχετικά με τη συνεργασία των δύο υπουργείων στο ζήτημα των ναρκωτικών.

Μέσω του Μνημονίου επεκτείνεται η συνεργασία του ΟΚΑΝΑ με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με τα κέντρα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, με σκοπό την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και επιστημονικής συνεργασίας και η παροχή -από την πλευρά του ΟΚΑΝΑ- ενημέρωσης, επιμόρφωσης και εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες των ενόπλων δυνάμεων. Παράλληλα ενισχύεται η συνεργασία στον τομέα της συλλογής και επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου πρόκειται να συσταθεί κοινή Ομάδα Εργασίας, η οποία θα εκπονήσει σχέδιο συνεργασίας, θα καταθέσει προτάσεις στο πλαίσιο των όρων του Μνημονίου, θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί το πρόγραμμα δράσης.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε την ίδια μέρα από τους δύο Υπουργούς ανακοινώθηκαν μία σειρά μέτρων σχετικά με την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο υπουργείων στα θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής.

Για το πλήρες κείμενο της συνέντευξης Τύπου πατήστε εδώ.

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
13.09.2021
  Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης επισκέφτηκε τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης των Σερρών, τη Δευτέρα 13/9/2021. Στη Μονάδα συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και συζήτησε τα θέματα…
Δελτία τύπου
08.09.2021
  Η ΜΟΘΕ Βέροιας αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί   ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, σε δομές της Β. Ελλάδας. Η συνάντηση με τον Υπεύθυνο της ΜΟΘΕ κ. Γ. Σιδηρόπουλο…
Δελτία τύπου
07.09.2021
Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο ΓΝΙ Γ. Χατζηκώστα, με τον Διοικητή κ. Δερδεμέζη και τα μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου.  Στο πλαίσιο του ήδη υπάρχοντος Μνημονίου…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr