19.12.2018

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην εκδήλωση της Δράμας με θέμα «Ουσιοεξάρτηση: Ο ρόλος της Διασύνδεσης στην Αντιμετώπισή της»

Νέα του Οκανά

200 συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση-εσπερίδα «Ουσιοεξάρτηση: Ο ρόλος της Διασύνδεσης στην Αντιμετώπισή της» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ – Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) στο Γ.Ν. Δράμας, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» και η Τοπική Διοίκησης Δράμας (I.P.A.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με αφορμή τον ορισμό του έτους 2018 ως «Έτος κατά των Ναρκωτικών» για την Ελληνική Αστυνομία.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Νευρολόγος –Ψυχίατρος κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο Αναπλ. Δ/ντής Εφαρμογής Προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ, Ψυχίατρος κ. Κωνσταντίνος Κοκκώλης, η Υπεύθυνη της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) στο Γ.Ν. Δράμας, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια κα. Ελευθερία Ζαμπουρίδου, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ», Κοινωνιολόγος κα. Ευθυμία Αγαθαγγελίδου, καθώς και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας κα Χρυσάνθη Λαθήρα, αλλα και ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας κ. Αναστάσιος Δημητρίου.

edit site-in

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για το πρόβλημα των εξαρτήσεων, καθώς επίσης να τονίσει τη σημασία της διασύνδεσης και της συνεργασίας φορέων που σχετίζονται με τον μείωση της ζήτησης (πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική ένταξη) και τη μείωση της προσφοράς στην αντιμετώπισή του. Άλλωστε η εξάρτηση είναι ένα σύνθετο και δυναμικό φαινόμενο που χρήζει ολιστική παρέμβαση με την εμπλοκή της «κοινότητας».

Δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν θεματικές που σχετίζονται με τις ψυχοδραστικες ουσίες, τις σύγχρονες προκλήσεις, τον ρόλο των αρχών επιβολής του νόμου, την ουσιοεξάρτηση και τη θεραπεία της και τη σημασία της πρόληψης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους ομιλητές και στο 1o ΕΠΑΛ Δράμας που με το δρώμενο «Μπορείς να βγεις στο φως» πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Λίγα λόγια για τη ΜΟΘΕ Δράμας:

Η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) στο Γ.Ν. Δράμας, είναι μια σχετικά καινούργια δομή που λειτουργεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας από το 2017. Παρέχει ολοκληρωμένη θεραπεία σε άτομα εξαρτημένα από τα οπιοειδή, η οποία περιλαμβάνει την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εξαρτημένων ατόμων αλλά και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

ΜΟΘΕ Γ.Ν.Δράμας, Ιπποκράτους τέρμα, 661 32 Δράμα, τηλ. 25210 20937/57110, φαξ. 25210 57253

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr