26.02.2024

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για τις δομές ΕΣΠΑ ΟΚΑΝΑ Δυτικής Ελλάδας

Δελτία τύπου

Στις υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ ξεναγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη δομή της Πάτρας.

Ο κ. Ζαΐμης ενημερώθηκε για το έργο που γίνεται σε εξαρτημένα άτομα από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο ή ηλεκτρονικά έχοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο με το προσωπικό για τη σημασία της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης αντιμετώπισης. 

«Με πρόγραμμα της Περιφέρειας χρηματοδοτείται ο χώρος και το προσωπικό, ενώ πάντα η Δυτική Ελλάδα πρωτοπορεί σε έργα κοινωνικής μέριμνας εν συγκρίσει με άλλες περιφέρειες», τόνισε ο κ. Φωκίων Ζαΐμης.

Η εν λόγω δομή παρέχει βασική νοσηλευτική στήριξη, κοινωνικούς λειτουργούς, βραχυχρόνια φιλοξενία, σίτιση και δημιουργική απασχόληση στους εξαρτημένους κι αστέγους της Πάτρας.

"Οι νεοσύστατες δομές του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα και στο Αγρίνιο παρέχουν υπηρεσίες σε εξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Αποτελούν κυρίως δομές άμεσης πρόσβασης στοχεύοντας στην μείωση της βλάβης από την χρήση ουσιών, την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ωφελούμενων στο εδώ και τώρα, την διασύνδεσή τους με υπηρεσίες και την κινητοποίησή τους για θεραπεία. Όλες οι ανωτέρω δομές δεν θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τις συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο", δήλωσε η Ζωή Σίνου, Υπεύθυνη Πράξης "Συνέχισης Υποστήριξης του Δικτύου Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων" στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2021-2027.

Να αναφερθεί ότι σήμερα, συνεχίζουν τη λειτουργία τους, το Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας Πάτρας (Υπ.1), το Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου (Υπ.2), η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης Πάτρας (Υπ.3), το Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων (Υπ.4) και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης - Υπηρεσίες Νομικής Συμπαράστασης (Υπ.5), με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
25.06.2024
Κάθε χρόνο, η 26η Ιουνίου, ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», αποτελεί την αφορμή να στραφεί το βλέμμα όλων μας, που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της…
Δελτία τύπου
05.04.2024
Για 2η συνεχή χρονιά, το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ, στην Πρέβεζα, διοργανώνει ομάδες διακοπής καπνίσματος. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr