13.02.2019

Το κοινωνικό πρόσωπο της διοργάνωσης ΕΚΟ ALL STAR GAME 2019

Νέα του Οκανά

Η διοργάνωση ΕΚΟ All Star Game δεν αποτελεί μόνο μια πολύ μεγάλη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα επιδεικνύει μια κοινωνική ευαισθησία που είναι απαραίτητη και σημαντική στις μέρες μας.

Στην 23η διοργάνωση που έγινε φέτος στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ελλάδα πριν 100 χρόνια, ο ΟΚΑΝΑ είχε την τιμή να συμμετάσχει, να στηρίξει την εκδήλωση από το δικό του τομέα, αλλά και να στηριχθεί από τους μεγάλους διοργανωτές, χορηγούς και υποστηρικτές της.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία αλλά και τη σημασία που έχει δώσει τον τελευταίο χρόνο ο Οργανισμός στον αθλητισμό ως επιπλέον θεραπευτικό εργαλείο, ιδρύοντας το Αθλητικό Γραφείο, το μπάσκετ και τα βασικά του χαρακτηριστικά όπως η υγιής άμιλλα, η ομαδικότητα, ο αγώνας για την επίτευξη του στόχου, η θετική στάση ζωής συμβάλλουν σε μια επιτυχημένη θεραπευτική πορεία απέναντι στις εξαρτήσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα συστατικά αυτά που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των μελών του.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και όσα δήλωσαν οι διοργανωτές της μεγάλης γιορτής, που επισκέφθηκαν το Δίκτυο Υπηρεσιών Κοινωνικής Επανένταξης ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης την 3η ημέρα της διοργάνωσης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν τη Δομή και το ανθρώπινο δυναμικό της και να μοιράσουν δώρα στα μέλη.

1 2078090

Θεραπευόμενοι, προσωπικό, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Αντώνης Γκανάς υποδέχθηκαν τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΚΟ, τον Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης, Ρομπέρτο Καραχάνα, μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΣΑΚ Μανώλη Παπαμακάριο, τον εκπρόσωπο του ΕΣΑΚΕ Χάρη Παπαγεωργίου και τον διεθνή διαιτητή Χάρη Καρακατσούνη.

Και οι τέσσερις μίλησαν με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αισιόδοξα λόγια. Ο κος Καραχάνας ανέφερε: «...Το έργο που κάνετε εδώ είναι σημαντικό όχι μόνο ως προς τη χορήγηση του φαρμάκου αλλά και ως προς την προσπάθεια που κάνετε με τη ψυχή και το μυαλό αυτών των ανθρώπων. Αν δυναμώσεις αυτά τα δύο τότε μπορείς να φύγεις από το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα έχει τεράστια σημασία να πιστεύεις στο εαυτό σου...».

Ο κος Παπαμακάριος: «...Τα παιδιά εδώ δίνουν το δικό τους αγώνα. Για κάποιους λόγους πήρατε λάθος αποφάσεις, όμως το σημαντικό είναι ότι εντοπίσατε το πρόβλημα και τώρα παλεύετε με θέληση για να αλλάξει το μέλλον σας. Είστε σε ένα μέρος με αγάπη και είναι το ιδανικό για να πετύχετε το στόχο που έχετε θέσει. Όλοι κάποιοι στιγμή έχουμε χαρακτηρίσει κάποιον, όμως στόχος είναι να απαλείψουμε αυτόν τον στιγματισμό που υπάρχει στη κοινωνία και να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους. Εγώ νιώθω ίδιος με εσάς και ισάξιος! Προσπαθήστε να κάνετε τον αθλητισμό κομμάτι της ζωής σας και θα είναι χαρά μας να σας δούμε και μέσα στο μπάσκετ...».

Ο κος Παπαγεωργίου: «...Δεν υπάρχει συνταξιοδότηση από τη ζωή και πρέπει να αθλούμαστε και να προσέχουμε. Πιστεύω αφάνταστα στη δύναμη της ψυχής και όταν έχεις εκεί αποθέματα μπορείς να ξεπεράσεις πολλά προβλήματα. Πιστεύω σε εσάς και πιστεύω ότι μπορείτε να σταθείτε και πάλι στα πόδια σας...».

Ο κος Καρακατσούνης: «Όλοι μαζί μπορούμε. Η ομάδα και η έννοια της ομάδας βγαίνει μέσα στην οικογένεια, στην παρέα, στα γήπεδα. Τόσα χρόνια στα γήπεδα μάθαμε ότι στη ζωή υπάρχει το σωστό και το λάθος, όμως μόνο με σεβασμό προς τον άλλον μπορεί να προχωρήσει όλη η ομάδα μπροστά».

Το όφελος μιας τέτοιας ευγενικής υποστήριξης και προβολής του έργου του Οργανισμού καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων σχετίζεται και με την ευαισθητοποίηση του κοινού και τον αποστιγματισμό αυτού του ευαίσθητου πληθυσμού, όπως είναι οι εξαρτημένοι.

Έτσι, ο ΟΚΑΝΑ ήταν παρών στις εκδηλώσεις της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο Κλειστό Γήπεδο της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσίκινας», στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το χωριό SOS το πρωί του Σαββάτου και στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 9 και της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου στο Αριστοτέλειο Γήπεδο «Nick Galis Hall».

2 52020606 1051785241695814 1444163245538541568 n

3 b IMG 20190208 232118

4 IMG 20190209 113540 HDR

Μια τέτοια συνεργασία είναι πολύτιμη και με χαρά θα δούμε να δίνει πολλούς καρπούς σε βάθος χρόνου.

Για να διαβάσετε σχετικό δημοσίευμα στη σελίδα του ΕΣΑΚΕ πατήστε εδώ.

Συνημμένες θα βρείτε τις εκδηλώσεις του τριημέρου που συμμετείχε ο ΟΚΑΝΑ.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr