08.05.2023

Κοινή δράση Πολυδύναμου Κέντρου και Κινητής Μονάδας ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου με το ΕΚΑΒ

Δελτία τύπου

23Rt

Ως η Παγκόσμια Ημέρας Μείωσης της Βλάβης έχει καθιερωθεί η 7η Μαΐου με βασικό στόχο την ανάδειξη δράσεων, προγραμμάτων και καλών πρακτικών που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου που προκύπτει από τη χρήση ουσιών.  Για τον ΟΚΑΝΑ, ο πυλώνας της Μείωσης της Βλάβης αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ουσιοεξαρτημένων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα της εξάρτησής τους με τις δομές και υπηρεσίες του Οργανισμού με απώτερο σκοπό την επανένταξή τους στην κοινότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης και το Πολυδύναμο Κέντρο Ρεθύμνου του ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, το Σάββατο, 6/5/2023, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Κάτοικοι της πόλης είχαν την ευκαιρία  να εκπαιδευτούν στην παροχή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με την χρήση προπλασμάτων και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας. Οι δύο αυτές τεχνικές είναι πολύτιμες στο πεδίο της μείωσης της βλάβης για τη διάσωση της ζωής.

Παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο υλικό και έγινε ενημέρωση για  τις υπηρεσίες των δομών του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο καθώς και για την φιλοσοφία και τις παρεμβάσεις της Μείωσης της Βλάβης στον ευάλωτο πληθυσμό των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών.

Φροντίζουμε κάθε μέρα…

Φροντίζουμε κάθε στιγμή…

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
05.04.2024
Για 2η συνεχή χρονιά, το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ, στην Πρέβεζα, διοργανώνει ομάδες διακοπής καπνίσματος. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την…
Δελτία τύπου
27.02.2024
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για θέματα εξαρτητικών συμπεριφορών. Με σύνθημα “Και αν δεν βγάλει φτερά”, εξειδικευμένοι ομιλητές…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr